Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους οι Γάλλοι


΄Εχουν αποθαρρυνθεί οι Γάλλοι για το μέλλον της χώρας τους και μάλιστα τούτο συμβαίνει στον εντονότερο, μετά το 2005, βαθμό --όπως προκύπτει από τη σημερινή δημοσκόπηση Ifop/κυριακάτικη ΄Ouest France΄ ....



Σύμφωνα με τα πορίσματά της, ποσοστό 68% των ερωτηθέντων δηλώνουν "μάλλον" ή και "πολύ" απαισιόδοξοι για το μέλλον (η απαισιοδοξία κατατρύχει ακόμα και το 58% των σοσιαλιστών ψηφοφόρων) , την ώρα κατά την οποία η δημοφιλία του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει συρρικνωθεί (αμέσως μετά από τις 100 πρώτες μέρες της εγκατάστασής του στο Μέγαρο των Ηλυσίων) στο 54% (σημειωτέον διαρκώς μειώνεται η δημοφιλία Ολάντ αφότου ασκεί τα προεδρικά καθήκοντα).

--Θα πρέπει να ανατρέξει κανένας στο ΄05, δηλαδή στις τελευταίες μέρες της προεδρίας Ζακ Σιράκ, για να βρεί ένα συγκρίσιμο ποσοστό "απαισιόδοξων πολιτών" για το μέλλον της Γαλλίας δεδομένου ότι, όταν την άνοιξη του ΄05 ο Σιράκ ήταν έτοιμος να "παραδώσει", 70% των πολιτών δήλωναν, στο ίδιο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, "απαισιόδοξοι".

Μια ολόκληρη 7ετία μεταγενέστερα, η σοσιαλιστική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολύ υψηλή ανεργία--στο ζενίθ μιας 13ετίας. ΄Ενα άλλο πόρισμα της δημοσκόπησης είναι πως μόνον το 34% δηλώνει ότι η κυβέρνηση "θα τα καταφέρει" με το ακανθώδες αυτό ζήτημα.

Εξάλλου, το 20% εμπιστεύεται ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει αποτελεσματικά την αγοραστική του δύναμη, κατοχυρώνοντας και προάγοντας το βιοτικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αναγγέλθηκε πρόσφατα, το κυβερνητικό πρόγραμμα με σκοπό ως 150 χιλιάδες νέες και νέοι να βρούν --χάρη σε κρατική επιδότηση-- μια δουλειά.

*Αυτή η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 1.004 πολιτών ηλικίας 18 και άνω κατά το διήμερο 30-31 Αυγούστου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.