Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω [ΒΙΝΤΕΟ]

  • "Θα θρηνήσουμε θύματα στη Βόρειο Ελλάδα"
  • "Απευθύνω πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο"
  • "Εάν ψηφιστούν τα μέτρα, η κυβέρνηση δε θα μακροημερεύσει"

Την πολιτική που θα ακολουθήσει αλλά και τα σχέδιά του στη "μετά τροϊκανή εποχή", όπως είπε χαρακτηριστικά, ξετύλιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη τύπου, διάρκειας άνω των 2 ωρών στη ΔΕΘ....

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο τόνος της φωνής του ήταν εξαιρετικά διαφορετικός σε σχέση με αυτόν που μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Μιλούσε "στρωτά", χωρίς να υψώσει στιγμή τους τόνους, με σταθερή άρθρωση και αποφασιστικότητα. Κάτι που σημαίνει ότι έχει δεχθεί πολλές επισημάνσεις από επικοινωνιολόγους, που έχει υιοθετήσει, ώστε να βγάλει προς τα έξω το προφίλ ενός σοβαρού και αξιοπρόσεκτου ηγέτη!

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το κλίμα μπορεί να αλλάζει στην Ευρώπη αλλά όχι στις ελληνικές οικογένειες οι οποίες πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας και την ανεργία «Ο κ. Σαμαράς πήγες ως ικέτης και επαίτης στην Α. Μέρκελ για να συνεχίσει το μακρόσυρτο δράμα του ελληνικού λαού. Συνεχίζουν να επιμένουν στην λάθος πολιτική» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονική συμπεριφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να μην περάσει τα νέα μέτρα με ένα άρθρο. «Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει. Έχουν ως στόχο με την επιμήκυνση να μακρύνουν το σχοινί με το οποίο έχουν κρεμάσει τον ελληνικό λαό»



Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. «Εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες. Αν θέλαμε εκλογές θα τις ζητούσαμε. Η Ελλάδα έχασε πολλά με τα αποτελέσματα του Ιουνίου. Έχασε την διαπραγμάτευση. Ο λαός θα πρέπει να αντισταθεί προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα». Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση να αποχωρίσουν αν δεν μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση. «Αν δεν είναι ικανοί και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν και να σταματήσουν την παρατεταμένη παρακμή, τότε να αποχωρίσουν και να δώσουν την θέσεις τους στις προοδευτικές δυνάμεις»



Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Χρυσή Αυγή «Για μάς το μνημόνιο δεν επιδρά μόνο στον κοινωνικό ιστό, αποτελεί και απειλή για την δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Μπορεί να κρύβονται σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας».



Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στους ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι αρνούνται να τον συναντήσουν. «Υποτιμούν την ίδια την δημοκρατία και δεν μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Εμείς μιλήσαμε για ένα νέο μοντέλο για την μετάβαση στην μετατροϊκανή εποχή. Πως δηλαδή θα ξαναχτίσουμε την χώρα που γκρέμισαν οι πολίτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ»



Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε ενάντια της επιμήκυνσης. «Εμείς ζητάμε την ακύρωση του μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Έχουμε άλλη στρατηγική».




*planet-greece, με πληροφορίες από real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.