Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αυτός έκλεψε τις λίστες με τους φοροφυγάδες από τις Ελβετικές τράπεζες.

Ο Ερβέ Φαλτσιανί έκλεψε το 2007 τα δεδομένα με δεκάδες χιλιάδες ονόματα μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC. Προς το τέλος του 2008, αρχή 2009, χάνονται τα ίχνη του. Στη συνέχεια, ξεκινά κρούσεις προς πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να τους πουλήσει τα πολύτιμα στοιχεία με τους Ευρωπαίους φοροφυγάδες.
Κατά πληροφορίες...


 CD με 1.991 –κατ’ άλλους 2.650- Ελληνες μεγαλοκαταθέτες προτάθηκε από τον Φαλτσιανί στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τον Φεβρουάριο 2010, έναντι δύο εκατ. ευρώ. Στελέχη της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν τα αγόρασε. Οπως και να ’χει, το 2010 τα έστειλε στην Ελλάδα η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Κ. Λαγκάρντ.

Η Γερμανία, η οποία «κυνηγούσε» γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία ύψους 180 δισ. ευρώ, πήρε το CD. Ελέχθη ότι φορολόγησε σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες. Εκτιμάτο μάλιστα ότι μόνον ως προκαταβολή η Ελβετία θα έδιδε στη Γερμανία ποσό 2,8 δισ. δολαρίων και στη συνέχεια θα γινόταν περαιτέρω εκκαθάριση. Μεγάλα κέρδη από τις λίστες Φαλτσιανί είχαν και η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες επίσης πήραν τα CD. Συνολικά, εκτιμάται ότι στα CD υπήρχαν τα ονόματα 9.000 Γάλλων, 7.000 Ιταλών, μεταξύ των οποίων πασίγνωστα πρόσωπα, όπως οι Βαλεντίνο και Μπούλγκαρι, 8.000 Γερμανοί, Ελληνες, Λουξεμβούργιοι, Βρετανοί, κ.ο.κ. Χάρη στη λίστα Φαλτσιανί εκτιμάται ότι πάνω από 70 % των μεγαλοκαταθετών προσήλθαν μυστικά στο κάλεσμα της γερμανικής κυβέρνησης και πλήρωσαν τους φόρους τους. Τότε επίσης αναθεωρήθηκαν προς όφελος της Γερμανίας και της Βρετανίας οι συμφωνίες των δύο χωρών με την Ελβετία για τις τραπεζικές καταθέσεις.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διέρρεε ότι οι μη φορολογούμενες ελληνικές καταθέσεις μόνον στην Ελβετία είναι 150 δισ. ευρώ. Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» είχε κάνει λόγο για 600 δισ. Κάτι, όμως, που θεωρείται υπερβολικό. Άλλοι Έλληνες πολιτικοί παράγοντες έχουν κατά καιρούς μιλήσει για καταθέσεις άνω των 200 δισ… Το 2009, πάντως, σε μια από τις σπανιότατες έρευνες που έγιναν στην Ελβετία από το χρηματομεσιτικό γραφείο Helvea, οι καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων στη χώρα υπολογίστηκαν στα 19,7 δισ. ευρώ. Από την πλευρά της, η Κεντρική Τράπεζα Ελβετίας (BNS), κατά την πάγια πρακτική των Ελβετών, ρίχνει θεαματικά τον αριθμό αυτό στα περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)

 πηγή:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.