Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Νέο ρεκόρ της ανεργίας στην Ισπανία


Τη στιγμή που ο Ερυθρός Σταυρός οργανώνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση Ισπανούς, η ανεργία χτυπάει νέο ρεκόρ....



κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, καθώς το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς εργασία ανήλθε στο 25,02%, από το 24,6% που ήταν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου χάθηκαν περίπου 96.900 θέσεις εργασίας, με 49.400 απώλειες να σημειώνονται στο δημόσιο τομέα και ακόμα 47.500 θέσεις να χάνονται στον ιδιωτικό. Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε στα 17,32 εκατομμύρια ανθρώπους.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην ιβηρική χώρα τουλάχιστον από το 1976, το έτος που η Ισπανία πραγματοποίησε τη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία έπειτα από το θάνατο του στρατηγού Φρανσίσκο Φράνκο.

Η εξέλιξη στο μέτωπο της ανεργίας έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης πως το τρίτο τρίμηνο του έτους η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου και 1,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Ήταν το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεσης για το ΑΕΠ της ιβηρικής χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η ανεργία στην Ελλάδα για το μήνα Ιούλιο εκτοξεύτηκε στο 25,1%, από 24,8% που ήταν τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.