Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ξεθάρεψε και το ΠΑΣΟΚ, μετά την ΔΗΜΑΡ


Τέσσερις παρεμβάσεις στον βασικό κορμό του νέου πακέτου μέτρων ζήτησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα...



Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φ.Σαχινίδης, Γ.Κουτρουμάνης, Χρ.Πρωτόπαππας και Π.Κουκουλόπουλος, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ζήτησαν από τον κ. Στουρνάρα να συμπεριλάβει αλλαγές όπως:

- Διατήρηση του επιδόματος γάμου για χαμηλόμισθους εργαζόμενους και διασφάλιση της επεκτασιμότητας των εθνικών συλλογικών συμβάσεων

- Δίκαιος επιμερισμός της περικοπής των συντάξεων και συγκεκριμένα, να αρχίζει από το πρώτο ευρώ και από την κατώτατη σύνταξη κλιμακωτά, καθώς και οι κλίμακες να ξεκινούν από το 6% και να φθάνουν έως το 14% μαζί με τα δώρα, (δηλαδή να διατηρηθούν τα δώρα)

- Κάθε προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις να εγκρίνεται από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

- Να βρεθεί η χρυσή τομή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

Να σημειωθεί πως όλες οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ούτως ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του ΣΟΕ Πάνο Τσακλόγλου, για να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη και την Τετάρτη ή την Πέμπτη να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.