Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος: Αντεγκλήσεις των κομμάτων για τα περί διαγραφής χρεών από τράπεζες


Αντεγκλήσεις μεταξύ των κυπριακών πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο περί διαγραφής από τράπεζες δανείων εταιρειών που συνδέονται με αυτά....



Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αποτελεί υποχρέωση των εποπτικών αρχών, αλλά και των ιδίων των Τραπεζών, να διευκρινίσουν εαν και κατά πόσον ευσταθούν οι πληροφορίες για διαγραφή δανείων εταιρειών που συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα, και εάν οποιαδήποτε άλλα κόμματα, ή πολιτικοί, έτυχαν ανάλογης μεταχείρισης.

Ο ΔΗΣΥ κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι, «αντί να απαντήσει στις αποκαλύψεις για διαγραφή χρεών εκατομμυρίων ευρώ, από εταιρείες συνδεδεμένες με το ίδιο», αφήνει υπαινιγμούς για την εταιρεία "Ρεβολούσιον" του κόμματος.
Ο ΔΗΣΥ υποστήριξε ότι δεν απέκρυψε ποτέ τη σύσταση της εταιρείας, δεν την εμπορεύτηκε, δεν πούλησε μετοχές και ούτε κερδοσκόπησε σε βάρος κανενός.

Το ΑΚΕΛ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι περιπτώσεις συμφωνιών εταιρειών και φυσικών προσώπων με τράπεζες για διαγραφή χρεών.
Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι έτσι θα καταδειχθεί εάν και κατά πόσον αυτή είναι μια συνήθης πρακτική από τις τράπεζες, ή όχι και κατά πόσο οι όποιες συμφωνίες ήταν συμφέρουσες, ή ζημιογόνες για τις τράπεζες.

Εδώ και καιρό, προστίθεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται να συνδεθεί το κόμμα με διάφορες εταιρείες--σχέση η οποία, όπως υποστηρίζει, δεν υπάρχει.

Πλήρη, ενδελεχή και σε βάθος έρευνα αξιώνει η ΕΔΕΚ για τα όσα θλιβερά και σκανδαλώδη, όπως τα χαρακτηρίζει, διαδραματίστηκαν στις Τράπεζες με την έκθεση στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και τον χορό, όπως αναφέρει, διαγραφής χρεών.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του αναφέρει ότι πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα κατάλογος διαγραφής χρεών εταιρειών που συνδέονται με πολιτικά κόμματα και κατάλογος διαγραφής χρεών πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων.
Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τις πληροφορίες αναφορικά με τη διαγραφή χρεών εταιρειών, που έχουν σχέση με το ΑΚΕΛ.
Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση για σύσταση μιας ad hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για να εξετάσει το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.