Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Πτώση για την δημοτικότητα του Ολάντ


Μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με το γάλλο πρόεδρο, το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, ενώ το...



64% δήλωσε «δυσαρεστημένο». Στο 36% έπεσε η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ, όπως προκύπτει από σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way για λογαριασμό της εφημερίδας Figaro.

Οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των φόρων και για την υψηλή ανεργία, σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση και το 47% των ερωτηθέντων κρίνουν ότι το τελευταίο 6μηνο επιδεινώθηκαν οι συνθήκες στην καθημερινή ζωή τους.

Εν τω μεταξύ η γαλλική κυβέρνηση προχωρεί με την εξοικονόμηση 30 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού. Κατά βάση, θα αυξηθεί η φορολογία των επιχειρήσεων, ο ΦΠΑ και θα φορολογηθούν αυστηρότερα τα υψηλότερα εισοδήματα των φυσικών προσώπων.

Ανησυχία προκαλεί, εν τω μεταξύ, στο οικονομικό επιτελείο το γεγονός ότι η ανάπτυξη είναι μηδενική κατά το τελευταίο 9μηνο καθώς και ότι το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο ζενίθ της 13ετίας.

Ο Ολάντ δήλωσε ότι η τάση στην αγορά εργασίας πιθανότατα θα αντιστραφεί στα τέλη του 2013, δήλωση που συσχετίστηκε με την φθίνουσα πορεία του ποσοστού δημοτικότητάς του.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.