Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Στην αγκαλιά της Eurobank η Millenium

Κι άλλος τραπεζικός γάμος

Η Banco Comercial Portugues, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, ψάχνει αγοραστές για την ελληνική θυγατρική της, επισημαίνουν τρεις πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες...



Η Banco Comercial προσκάλεσε ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προσφορές για την Millennium Bank μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρουν οι πηγές, που τονίζουν ακόμη ότι μπορεί να καταθέσει πρόταση και η Eurobank Ergasias.

Η Banco Comercial ενισχύει το κεφάλαιό της και εξετάζει ποιες δραστηριότητες θα διατηρήσει, μετά από τη λήψη της κρατικής βοήθειας. Η BCP διοχέτευσε περί τα 100 εκατ. ευρώ στη Millennium τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να καταστήσει την τράπεζα πιο ελκυστική σε πιθανούς αγοραστές, επισημαίνουν οι πηγές.

Ο Erik Burns, εκπρόσωπος της Banco Comercial Portugues, δήλωσε ότι στόχος της τράπεζας είναι να μειώσει την έκθεσή της στην Ελλάδα ή να ενταχθεί στους μηχανισμούς στήριξης του ελληνικού δημοσίου.

«Ακόμη εξετάζουμε όλες τις επιλογές», δήλωσε ο Burns, ενώ στελέχη της Eurobank αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.