Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

H Moody's κρούει καμπάνες για την Ισπανία


Η σχεδιαζόμενη ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών ίσως τελικά αποδειχθεί «ανεπαρκής», εκτιμά η Moody's Investors Service σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα....



Τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» στις ισπανικές τράπεζες, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, έδειξαν πως ο κλάδος χρειάζεται επιπρόσθετα κεφάλαια ύψους 59,3 δισ. ευρώ., όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

«Η ανακεφαλαιοποίηση θα ενισχύσει σημαντικά τη φερεγγυότητα των επηρεαζόμενων οργανισμών και θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της αγοράς στο τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας συνολικά», υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης.

Σημειώνουν, ωστόσο, ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης που ανακοίνωσε η Μαδρίτη είναι χαμηλότερο από αυτό που θεωρεί η Moody's πως χρειάζεται. Προειδοποιούν, μάλιστα, πως αν οι αγορές δουν αρνητικά αυτή την εξέλιξη, αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις ισπανικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.