Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στπ σφυρί το Τατόι κι άλλα 40 ακίνητα - στολίδια


40 ακίνητα του Δημοσίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό αναμένεται να μεταφερθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έως τον Μάρτιο του 2013, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...



Όπως αναφέρουν "τα Νέα", ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοϊου, αλλά και κτίρια όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν οι πρεσβείες σε Λονδίνο και Βελιγράδι.

Στο πακέτο των 40 ακινήτων προς αξιοποίηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, πολυτελείς κατοικίες και ιστορικά κτίρια του 18ου αιώνα, πολυώροφο ακίνητο στις Βρυξέλλες και τουριστικά ''φιλέτα'', όπως το Πρασονήσι της Ρόδου και το χιονοδρομικό στο Καϊμακτσαλάν.

Επίσης τον Μάρτιο θα αρχίσει και η σταδιακή μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους κυριότητας άλλων 3.150 ακινήτων, που έχουν προεπιλεγεί και αξιολογηθεί ως εμπορικά εκμεταλλεύσιμα. Ανά τρίμηνο θα μεταβιβάζονται στο Ταμείο 250 ακίνητα, ερχής γενομένης από το α’ τρίμηνο του 2013. Συνολικά έχουν εξεταστεί 81.000 ακίνητα του Δημοσίου μς εκτιμωμένη αξία 20-28 δις. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.