Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κάμερα "διαβάζει" το σώμα και διαλέγει το ιδανικό νούμερο ρούχων


Η επιλογή ρούχων που να ταιριάζουν ακριβώς στο σώμα του είναι κάτι που ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για «ηλεκτρονικά ψώνια» (online shopping)....

Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει μία ομάδα προγραμματιστών από το London College of Fashion, σε συνεργασία με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο Surrey and Guided, οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν σχεδόν οποιαδήποτε συνηθισμένη κάμερα υπολογιστή ή smartphone σε μία εικονική “μεζούρα”.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε την κάμερα, να φωτογραφηθείτε με αυτήν στο ύψος του χεριού σας και να αφήσετε τον υπολογιστή να αναλάβει τα υπόλοιπα: να βρει τις ακριβείς διαστάσεις σας και να διαλέξει το ιδανικότερο ρούχο που θα ταιριάζει ακριβώς στο δικό σας σώμα.

Ωστόσο η λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας δεν συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους, γιατί η εικόνα θα πρέπει να τραβηχτεί με εσώρουχα για να είναι ακριβής.

Με χρηματοδότηση από τον Συμβούλιο Μηχανικών και Φυσικών Ερευνών, η ομάδα προσπαθεί να φέρει το σύστημα στην αγορά, με την ελπίδα να το ενεργοποιήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.