Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Δυσαρέσκεια στις τράπεζες, που τους παίρνει τις διοικήσεις η Τρόικα


Πολύ μεγάλη ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί στις διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων το γεγονός ότι η τρόικα επιβάλλει επιτρόπους σε κάθε μια απ' όσες θα αντλήσουν κεφάλαια από τη δόση των....

25 δισ. ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίηση τους.

Είναι ενδεικτικό ότι η δυσαρέσκεια αυτή είναι έκδηλη ακόμα και στην επίσημη, τακτική, έκθεση της Alpha Bank.

Οι πληροφορίες, ωστόσο θέλουν την κυβέρνηση να μην είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε κατ' ελάχιστον από όσα προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές της χώρας. Κι αυτό γιατί, όπως λέγεται αρμοδίως, δε θα μπορούσε η Ελλάδα να αποτελέσει εξαίρεση του κανόνα.

Τι λέει αυτός; Ότι σε όλες τις χώρες όπου παρέχεται τέτοιου είδους βοήθεια, εγκαθιδρύεται και επίτροπος στο τραπεζικό της σύστημα. Κατά συνέπεια έστω και με καθυστέρηση ήρθε και η σειρά της Ελλάδας.

Το κακό για τους εγχώριους τραπεζίτες είναι πως κατ' αυτόν τον τρόπο, για πρώτη φορά από... γενέσεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας μας, χάνουν τη διοίκηση των οργανισμών τους. Κι αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.