Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Τζογάρουν» σε πολυεθνικές και τράπεζες τα μέλη του κοινοβουλίου

Τα ονόματα που "καίνε"

Χιλιάδες μετοχές σε ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρείες αλλά και σε ξένες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Βank, έχουν αρκετοί Ελληνες βουλευτές...



Από τα «πόθεν έσχες» που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα προκύπτει μεγάλη κινητικότητα στην αγοραπωλησία χρεογράφων, ενώ δεν λείπουν και τα... απρόοπτα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην υπουργού Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος παρά την κρίση της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται να έχει αγοράσει χρεόγραφα του ελληνικού Δημοσίου.

Μετοχές σε πολυεθνικές όπως στην APPLE, τη MC DONALD'S και τη φαρμακοβιομηχανία PFEIZER δηλώνει ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η Πέμυ Ζούνη και η Θάλεια Δραγώνα συγκαταλέγονται σε εκείνους που αποφάσισαν να πουλήσουν σχεδόν το σύνολο των μετοχών που κατείχαν. Η δεύτερη συγκέντρωσε ποσό ίσο με σχεδόν 286.000 ευρώ, ενώ η πρώτη υπερέβη τις 210.000 ευρώ.

Μετοχές με τις μεγαλύτερες αξίες κτήσης φέρεται να έχουν μεταξύ άλλων στην κατοχή τους ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεώργιος Μπαμπινιώτης (περίπου 1.349.000 ευρώ) και ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης (περίπου 1.073.000 ευρώ).

Μεγάλης αξίας μετοχές παρουσίασε και η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωνε μετοχές με αξία κτήσης μεγαλύτερη των 344.000 ευρώ και με αξία διαγραφής σχεδόν 243.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.