Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πάνω από 12 δισ. χρωστούν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο κράτος


Χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μόνο δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, αλλά έχουν σταματήσει να υποβάλουν και τις περιοδικές δηλώσεις. Στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2012 υπολογίζεται ότι δεν υπεβλήθησαν 1,1 εκατ....

περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παρακράτησαν τον ΦΠΑ που εισέπραξαν από τις πωλήσεις που πραγματοποίησαν. Την ίδια περίοδο οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το κράτος εκτινάχθηκαν στα 12 δισ. ευρώ. Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιές και νέες) ανέρχονται σε 55,5 δισ. Από τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εισπραχθεί περίπου 2,19 δισ. ευρώ επιτυγχάνοντας τον στόχο του Μνημονίου. Πάντως, στην έκθεσή της η τρόικα υποστηρίζει ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν μπορεί να εισπραχθεί. Μάλιστα προτείνει στην κυβέρνηση να ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να «τραβάει» αυτόματα τα ποσά που χρωστούν οι φορολογούμενοι.

Αποπληρωμή ιδιωτών

Προχωρεί η αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Περισσότερα από 690 εκατ. έχουν ήδη εξοφληθεί, ενώ έχουν δρομολογηθεί οφειλές άνω του 1,6 δισ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.