Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επίσημο: εκλογές στις 17 Φεβρουαρίου, στην Κύπρο


Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου....



Οι προεδρικές εκλογές προκηρύχθηκαν επισήμως με διάταγμα της υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το οποίο ορίζεται επίσης η 18η Ιανουαρίου για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Για τους σκοπούς των εκλογών η υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου διόρισε τους Ανδρέα Ασσιώτη ως Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής και Δημήτρη Δημητρίου ως Βοηθό Γενικό Έφορο Προεδρικής Εκλογής.

Παράλληλα διορίστηκαν οι Έφοροι Προεδρικής Εκλογής ανά επαρχία. Συγκεκριμένα, στην Εκλογική Περιφέρεια Λευκωσίας, Έφορος Εκλογής διορίστηκε ο Αργύρης Παπαναστασίου, στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού η Χριστίνα Ροδοσθένους και στην Εκλογική Περιφέρεια Αμμοχώστου ο Ανδρέας Κτωρίδης. Έφορος Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας διορίστηκε ο Μάριος Παναγίδης, στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης, στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας η Μαίρη Λάμπρου, ενώ Έφορος Εκλογής Εξωτερικού διορίστηκε ο Χρίστος Νικολάου.

πηγές: naftemporiki, ΑΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.