Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Μία χρονιά, δεκάδες δυσκολίες!


Έλλειμμα, «Συμμαχία», Φερέιρα, απώλεια τίτλου, επιστροφή Ρότσα και… Τσάκας! Το 2012 μόνο εύκολο δεν ήταν για τον Παναθηναϊκό...



Όχι μόνο για τον ποδοσφαιρικό αλλά για ολόκληρο τον Παναθηναϊκό, το 2012 ήταν μια χρονιά από αυτές που λέμε «να φύγει και να μην ξανάρθει». Μέσα σε αυτή την απογοητευτική χρονιά για τους φίλους του «τριφυλλιού» το ποδόσφαιρο δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα και κινήθηκε στα… ρηχά. Φυσικά, το νούμερο ένα πρόβλημα του «τριφυλλιού» δεν είναι το αγωνιστικό(το οποίο «πλήρωσε» με την αποχώρηση του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα) αλλά το οικονομικό και το έλλειμμα των 28 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο καλείται να ελέγξει και να κάνει βιώσιμο η «Παναθηναϊκή Συμμαχία», η οποία ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου το καλοκαίρι. Πάμε, όμως, να δούμε ένα προς ένα όσα σημάδεψαν τον Παναθηναϊκό την χρονιά που μας άφησε.

«Λύγισε» και…-2!

Το εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με τα… απίστευτα που έκανε ο Σεμπάστιαν Λέτο είχαν φέρει τον Παναθηναϊκό σε ρόλο οδηγού. Ο Αργεντινός, όμως, τραυματίστηκε(ακόμη παραμένει εκτός ένα χρόνο μετά), στα κρίσιμα απουσίαζε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και σε συνδυασμό με την αδυναμία της διοίκησης Γόντικα να προστατεύσει την ομάδα εκεί που έπρεπε, το «τριφύλλι» έχασε το προβάδισμα που είχε και συνάμα τον τίτλο.

Μάλιστα, τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στοίχισαν στους «πράσινους», οι οποίοι ξεκίνησαν με το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα -2 το φετινό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον στο φινάλε πήραν την δεύτερη θέση και εξασφάλισαν την συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το… πραξικόπημα και η σωτήρια «Συμμαχία»!

Τα διοικητικά προβλήματα δεν σταμάτησαν και ο Παναθηναϊκός οδηγούταν με μαθηματική ακρίβεια προς το Πρωτοδικείο. Ειδικά μετά το… πραξικόπημα με τις παραιτήσεις των Τζήμα, Λουμίδη και Χατζηνικολάου, το «τριφύλλι» έμεινε ακέφαλο, χωρίς πρόεδρο και Δ.Σ!

Σε εκείνο το σημείο, η ίδρυση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» έβγαλε από το αδιέξοδο τον Παναθηναϊκό δίνοντας το… φιλί της ζωής και παράλληλα την άδεια για την συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Βαρδινογιάννη παρέδωσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών που κατείχε από το 1979!

Τα 2 εκατομμύρια που προσέφεραν οι φίλοι της ομάδας δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες του Γιάννη Αλαφούζου αλλά η προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου συνεχίζεται.

Εξάλλου, το έλλειμμα των 28 εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι διαχειρίσιμο και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει ακόμη.

«Σωσίβιο» made in Scotland

Για να μπορέσει να σωθεί η κατάσταση και να μην βαρέσει… κανόνι η ΠΑΕ, η πρόκριση στους ομίλους του Europa League ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η κληρωτίδα φάνηκε γενναιόδωρη απέναντι στο «τριφύλλι», η Μάδεργουελ δεν μπορούσε να κόψει τον δρόμο του Παναθηναϊκού και τα 7 εκατομμύρια αποτέλεσαν τεράστιο «σωσίβιο» και οξυγόνο στα ταμεία της ομάδας.

Φυσικά, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα αλλά η Μάλαγα στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα από τον φετινό Παναθηναϊκό.

Τραγική παρουσία, τέλος ο Φερέιρα, επιστροφή Ρότσα!

Η καλή αρχή με την πρόκριση επί της Μάδεργουελ, δεν συνοδεύτηκε και από την ανάλογη παρουσία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παρουσιαζόταν σε κάθε παιχνίδι και χειρότερος, ο Αλαφούζος ήθελε να στηρίξει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα αλλά η πίεση του κόσμου και τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έφεραν στην πόρτα της εξόδου τον Πορτογάλο προπονητή μετά από δύο χρόνια.

Την θέση του πήρε ο αγαπημένος Χουάν των φίλων του «τριφυλλιού», ο οποίος άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας αλλά και πάλι κάποια… κουφά αποτελέσματα δεν σταμάτησαν. Όπως για παράδειγμα το 3-0 από την Βέροια που αποτέλεσε αφορμή για την «μαύρη λίστα», στην οποία βρίσκονται βασικοί παίκτες.

Μια λίστα που λίγο έλειψε να κοστίσει την παραμονή του Ρότσα, όταν ο Αργεντινός τεχνικός υπερασπίστηκε μετά το παιχνίδι με την Προοδευτική για το Κύπελλο τους Βύντρα και Σπυρόπουλο!

«Τελείωσε» τον Κατσουράνη!

Εκτός από τον Πορτογάλο τεχνικό, την εικόνα της ομάδας… πλήρωσε και ο Κώστας Κατσουράνης! Ο διεθνής μέσος και ένας από τους ελάχιστους ποιοτικούς του ρόστερ, θεωρήθηκε ως πρόβλημα των αποδυτηρίων, «κακή επιρροή για τους πιτσιρικάδες» και το συμβόλαιο του λύθηκε πολύ πριν τον Ιανουάριο. Μια κίνηση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο και επί της ουσίας ήταν μια προσπάθεια του Αλαφούζου να θέσει προ των ευθυνών τους, άπαντες μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα…

Τα παραμύθια του Τσάκα!

Μέσα σε όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και τον… τυφώνα των ψεμάτων Βλάση Τσάκα. Το 2012 ξεκίνησε με την πριγκίπισσα Νούρα που έκανε κρουαζιέρα στο Αιγαίο, μια μέρα με 10 μποφόρ και απαγορευτικά και συνεχίστηκε με τον Φαϊζάλ, ο οποίος έκανε εμφάνιση μέσω Skype!

Ο Φαϊζάλ εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο, έχει τάξει 28εκ. αυτή την φορά ενώ έχει δώσει και δύο συνεντεύξεις Τύπου. Η πρώτη επισκιάστηκε από την επίθεση με γιαούρτια που δέχθηκε ο Τσάκας από αγανακτισμένους φίλους της ομάδας.

Μέχρι τις 4/1 ο Σαουδάραβας καλείται να βάλει τα λεφτά στην ΑΜΚ. Σε αντίθετη περίπτωση η ΠΑΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον του…

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.