Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ανύπαρκτα επιτόκια και κέρδη από τις καταθέσεις


Επιστροφή ολοταχώς σε «ανύπαρκτα» καταθετικά επιτόκια ετοιμάζονται να... σαλπίσουν οι τράπεζες, με την πρώτη ένεση ρευστότητας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)...



Οι επικεφαλής των αρμοδίων διευθύνσεων εκτιμούν - και αυτό εισηγούνται στις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων - ότι πρέπει να εγκαταλείψουν άμεσα την πολιτική των υψηλών αποδόσεων (που υπό όρους έφτανε ακόμα και στο 6% και 7%, ακόμα και για ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ), καθώς αυτή ήταν μια από τις βασικές αιτίες των αρνητικών τους αποτελεσμάτων.

Πλέον, όπως υποστηρίζουν στις γραπτές εισηγήσεις τους, το ζήτημα της ρευστότητας, έστω και προσωρινά ή περιορισμένα, λύνεται, οπότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με μια διαφορετική οπτική, σε σχέση με αυτή του 2012.

Το πιθανότερο είναι πως μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, αυτή την πολιτική θα την υιοθετήσουν στο σύνολο τους οι τράπεζες που δραστηριοποιούνται εντός των συνόρων, ελληνικές και ξένες.

Μάλιστα, οι τελευταίες ήδη έχουν εγκαταλείψει προ πολλού αυτή την πολιτική, που αποτελούσε βασική αιμορραγία για τα κέρδη τους στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.