Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ: Ιδιωτικοποιήσεις της πλάκας

Επειδή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει επενδύσει πολλά η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και επειδή από την έκβαση των αποκρατικοποιήσεων και ...


την επιτυχία τους ή όχι θα κριθεί και εάν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα επιβαρύνουν περισσότερο την κοινωνία, η μόνη σοβαρή διαπίστωση στην οποία μπορεί να προβεί κανείς είναι ότι μέχρι σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ έχει κάνει μια τρύπα στο νερό!

Ας ξεκινήσουμε, όμως, με βάση τα έσοδα όλα, όπως δηλώνονται από το Ταμείο:
Αδειες VLT, έσοδα 560 εκατομμύρια ευρώ τα οποία έλαβαν από τον ΟΠΑΠ. Το Ταμείο, βασικός μέτοχος ΟΠΑΠ, του οποίου τη διοίκηση ορίζει σε συνεργασία με την κυβέρνηση, συμφώνησε με τη διορισμένη από το κράτος διοίκηση και έλαβε τα χρήματα του ΟΠΑΠ. Δηλαδή αντί να φέρουν φρέσκο χρήμα από ιδιώτες επέλεξαν τα χρήματα του κρατικού ΟΠΑΠ να αλλάξουν τσέπη και να μπουν στην τσέπη του Ταμείου.
Ακριβώς η ίδια διαδικασία και με την αποκρατικοποίηση των Κρατικών Λαχείων. Ο ΟΠΑΠ έμεινε μόνος στον «διαγωνισμό» και προσέφερε μια τιμή, σε συνεννόηση προφανώς με το ΤΑΙΠΕΔ που είναι βασικός μέτοχός του. Πάλι κρατικά λεφτά άλλαξαν τσέπη. Στο σχήμα του ΟΠΑΠ υπήρχαν και συνέταιροι, μέχρι στιγμής η ιταλική LOTTOMATIKA, η οποία είχε 34% και απεχώρησε, για τους δύο άλλους συνεταίρους, την INTRALOT και τη SCIENTIFIC GAMES, που είχαν από 16,5% ο καθένας περιμένοντας να δούμε με πόσο θα μείνουν, αν μείνουν, και ποια οφέλη θα αποκτήσουν από τον κρατικό ΟΠΑΠ.
Πώληση του IBC. Τελικά, ένας μετέχων, η εταιρεία LAMDA ΔΟΜΗ, η οποία εκ συμπτώσεως προσέφερε 81 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο διορισμένος από το ταμείο ανεξάρτητος «εκτίμησης» αξιολόγησε την επένδυση για 80 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώστε ότι 8 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πλήρωσε ενοίκιο η LAMDA EVELOPMENT (στην οποία ανήκει κατά 100% η LAMDA ΔΟΜΗ), δηλαδή σε 10 χρόνια θα έδινε τα 80 εκατομμύρια ευρώ, και αντ’ αυτού της έδωσαν το ακίνητο και με πρόσθετους χώρους μαζί, για 99 χρόνια!!!
Παραχώρηση ραδιοσυχνοτήτων στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μεγάλη επιτυχία! Σημειώστε ότι αν δεν παρέτειναν την παραχώρηση οι εταιρείες κινητής θα είχαν κλείσει λόγω διακοπής του σήματος!

Με τέτοιες συνθήκες, ιδιωτικοποιήσεις κάναμε και εμείς.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.