Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δριμεία επίθεση Ευ. Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ


Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ (Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου)...



Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους χρειάζεται, όπως είπε, να κινηθεί η χώρα, αρχής γενομένης από το 2013, το οποίο χαρακτήρισε ως έτος της στροφής, του πρωτογενούς πλεονάσματος, της ανάσχεσης της ύφεσης, της αναστήλωσης της εμπιστοσύνης, της πραγματικής οικονομίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων ξένων επενδύσεων και της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος προς όφελος των νοικοκυριών και της επιχειρηματικότητας.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «κάποιοι θέλουν να καθηλώσουν τη χώρα στη μιζέρια τους, καλλιεργούν ενσυνείδητα για μικροκομματικούς λόγους τον διχασμό, την πόλωση και την οξύτητα» και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδια τη φύση του επένδυσε στο θάνατο της χώρας» σημειώνοντας ότι «ωστόσο έχασε δύο φορές».

«Τώρα», προσέθεσε, «αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, να οργανώσει ένα πολιτικό ρεσάλτο βασισμένο στη θεσμική βαρβαρότητα, με δύο άξονες: Την ενθουσιώδη επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά και στη λίστα Λαγκάρντ» την οποία «θέλει να καταστήσει μοχλό» εναντίον του ΠΑΣΟΚ, του ίδιου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Αφού υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο εκλογικό και πολιτικό του μέγεθος, είπε πως η επίθεση γίνεται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας και πως η αντοχή του απέτρεψε την άνοδο των δυνάμεων της μιζέριας και της πόλωσης.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του πολιτικού σχηματισμού για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη "λίστα Λαγκάρντ" έκανε λόγο για «κείμενο ηθικά πολιτικά και νομικά κατάπτυστο» σημειώνοντας ότι αυτοί που το υπογράφουν «δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της ευθύνης που ανέλαβαν προσωπικά». Επανέλαβε μάλιστα ότι μοιάζει με «προκήρυξη της «βίλα Αμαλία», ενώ χαρακτήρισε άθλια ενέργεια τη σημερινή κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχει μέτωπο μεταξύ των «εκφραστών της μιζέριας, του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που επενδύουν στην καταστροφή» και των δυνάμεων της ασφάλειας, της προοπτικής και της ανάκαμψης. Σημείωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στα της κυβέρνησης, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μία κυβέρνηση της ΝΔ με την οποία συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ, «αλλά για μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων, που ελέγχεται από την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στην οποία συμμετέχουμε και της οποίας την πολιτική συνδιαμορφώνουμε».

Αφού επανέλαβε πως «θέλουμε κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» αναφέρθηκε ειδικότερα στους τέσσερις πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχτεί το επόμενο διάστημα η πολιτική της χώρας, ώστε να βγει από την κρίση.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και ο δεύτερος το εθνικό φορολογικό σύστημα. Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «αποσπασματικό, μνημονιακό, αλλά αναγκαστικό» και προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλίας για την έναρξη διαλόγου για το θέμα.

Τρίτος πυλώνας είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, θέμα το οποίο -όπως είπε- θα θέσει στην επόμενη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ζητώντας τους να ξεκινήσει ο μεταξύ τους διάλογος, ώστε τα τρία κόμματα να καταθέσουν κοινή πρόταση που να διαπνέεται από βαθιά μεταρρυθμιστική λογική.

«Δεν μπορούμε να μη συζητήσουμε για έναν άλλον ρόλο του Προέδρου Δημοκρατίας και τον τρόπο εκλογής του χωρίς να κινδυνεύει με διάλυση η Βουλή, λόγω αδυναμίας εκλογής του» είπε. Παράλληλα μίλησε για «δημοσιονομικό Σύνταγμα», χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις -πλην του ότι πρέπει να περιλαμβάνει κανόνες που θα μπορούν να γίνουν κτήμα του λαού και να στηρίζουν την προοπτική της οικονομίας.

Τέταρτος πυλώνας, η εθνική στρατηγική, η οποία «πρέπει να έρθει ξανά στο προσκήνιο». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρώτη κίνηση της χώρας πρέπει να είναι η κατάθεση στον ΟΗΕ των συντεταγμένων για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσία στην Αθήνα του Αμερικανού μεσολαβητή για το θέμα της ονομασίας των ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, χαρακτηρίζοντάς την πολύ σημαντική, και είπε πως έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να γίνει πλήρης ενημέρωση των κομμάτων και της Βουλής για τις συζητήσεις με τον κ. Νίμιτς.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα συσπείρωσης, ενότητας, αναζωπύρωσης της παραταξιακής συνείδησης, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βενιζέλος είχε ωριαία συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου, στην οποία -κατά πληροφορίες- συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, για το θέμα της λίστας και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.