Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δεν ξέρουμε τίποτα για το... έγκλημα, είμαστε πλούσιες, λένε οι εξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου


Οι οικονομικοί εισαγγελείς θεωρούν τα ξαδέλφια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ύποπτα για την τέλεση τεσσάρων κακουργημάτων και συγκεκριμένα για:...

 Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου, φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ´ επάγγελμα.

Στη σημερινή τους κατάθεση,τα τρία ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών που κατηγορείται ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματά τους από τον κατάλογο των 2062 Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα HSBC της Γενεύης προσπάθησαν να πείσουν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ότι δεν ξέρουν τίποτα για το... έγκλημα.


«Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα, δώσαμε απαντήσεις για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης σε σχέση με τη νόθευση», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των πελατών του ο Γιώργος Στεφανάκης, δικηγόρος των τριών ξαδελφιών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Δεν έχω καμία σχέση με το πολιτικό παιγνίδι, δεν ήξερα τίποτα, πρώτη φορά πληροφορήθηκα για το θέμα απ'τον πρώην υπουργό Οικονομικών στις 28 Δεκεμβρίου ότι υπήρχαν στη λίστα τα ονόματά μας και αφαιρέθηκαν», δήλωσε μετά την κατάθεσή της η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε ότι τα εισοδήματά τους δικαιολογούν τις καταθέσεις τους στο πολλαπλάσιο.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του Γ.Παπακωνσταντίνου Μαρίνας Παπακωνσταντίνου), μετά την κατάθεσή του υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι απέδειξε πως ο λογαριασμός του στην HSBC της Γενεύης δεν άνοιξε και έκλεισε μέσα σε μια μέρα αλλά είχε ανοιχτεί 7-8 χρόνια πριν το 2005 οπότε και έγινε η μεταφορά των χρημάτων πίσω στην Ελλάδα με βάση το νόμο Αλογοσκούφη.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης -που δραστηριοποιείται ως αντιπρόσωπος ιταλικών οπλικών συστημάτων- σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι ο λογαριασμός που διατηρούσε στην HSBC είχε 750 χιλιάδες ευρώ και 170 χιλιάδες δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, χρήματα τα οποία επέστρεψαν στην Ελλάδα με βάση το νόμο Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.
Εις ό,τι αφορά την κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου και το σύζυγός της Σ.Σικιαρίδης, αυτοί προσκόμισαν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει πως μέχρι το 2005 είχαν δηλώσει συνολικά εισοδήματα 4,2 εκατ.ευρώ και μετά το 2005 τα εισοδήματά τους ανέρχονται αθροιστικά στα 6,3 εκατ.ευρώ.

Από το γεγονός ότι οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες τους έχουν αποφέρει συνολικά 6,3 εκατ.ευρώ, επιχειρηματολόγησαν ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ότι δικαιολογείται το ποσό των 1,222 εκατ.δολαρίων που υπήρχαν στο λογαριασμό τους στην HSBC της Γενεύης.

πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.