Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο


Ίσως και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για την “τελευταία ευκαιρία” για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο...
τόνισε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκόρης, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για τα ασφαλιστικά θέματα των ελεύθερων επαγγελματιών, που πραγματοποιήθηκε στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) Όπως επισήμανε, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πιέζει για περισσότερες δόσεις και μικρότερα ποσά. Η ρύθμιση θα αφορά τους μικροοφειλέτες και όχι όσους εισφοροδιαφεύγουν ή φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Κοκόρης τόνισε ότι από την απογραφή στα ασφαλιστικά ταμεία προέκυψε πως το ποσό των συντάξεων που εισπράττονταν παράνομα ανερχόταν σε 350 με 500 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι συντάξεις, πρόσθεσε, καταβάλλονταν για τουλάχιστον μια δεκαετία και η ζημιά του Δημοσίου φτάνει τα 5 δισ. Ευρώ, ενώ από 1 Μαρτίου θα κινηθεί η διαδικασία για την είσπραξη του ποσού.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, η διοικητής και πρόεδρος του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κωτίδου, επισήμανε ότι, σύμφωνα με μελέτη του Οργανισμού που διενεργήθηκε το 2008, το αναλογιστικό έλλειμμα είναι 52 δισ. Ευρώ. Το 2007 συνεπείς ως προς την καταβολή των εισφορών ήταν το 80% των ασφαλισμένων, ποσοστό που μειώθηκε στο 60% το 2012. Οι οφειλέτες, από την άλλη μεριά, αυξήθηκαν από 350 χιλιάδες το 2009 σε 575 χιλιάδες το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.