Όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ η καρδιά των γυναικών επωφελείται με την αυξημένη κατανάλωση μιας ομάδας χημικών ουσιών...
που υπάρχουν σε συγκεκριμένη ομάδα φρούτων.
Αυτά είναι οι φράουλες και τα μπλε μούρα, τα βατόμουρα, τα κόκκινα και μαύρα σμέουρα, οι μαύρες και κόκκινες σταφίδες, τα κόκκινα σταφύλια και οι μελιτζάνες.
Μελετώντας επί 18 χρόνια 93.600 εθελόντριες, ηλικίας 25 έως 42 ετών κατά την έναρξη της μελέτης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσες έτρωγαν τις περισσότερες ανθοκυανίνες είχαν κατά 32% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα έως το τέλος της μελέτης.
Οι ανθοκυανίνες είναι μια κατηγορία φυτοχημικών ουσιών οι οποίες προσδίδουν το χαρακτηριστικό κόκκινο, μπλε ή μωβ χρώμα τους σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά.
Στην παρούσα μελέτη, όμως, η κύρια πηγή των ανθοκυανινών στη διατροφή των γυναικών ήταν οι φράουλες και τα μπλε μούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.