Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Le Monde: Οι Έλληνες εφοπλιστές επιμένουν

Επικριτική εμφανίζεται η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε κείμενό της απέναντι στους Έλληνες εφοπλιστές.
Επικαλείται δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών, ο οποίος υποστηρίζει ότι...


 οι φοροελαφρύνσεις που απολαμβάνει ο κλάδος συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα του και χαρακτηρίζει υποκριτικά τα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου

Ο προέδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, Θοδωρής Βενιάμης δήλωσε τα παραπάνω μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης,

«Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην έντονη κριτική που ασκείται από μερίδα του ευρωπαϊκού τύπου κατά της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας με κατηγορίες για ανεπαρκή φορολόγηση των κερδών της και μη συνεισφορά της στην επίλυση του αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για υποκριτικά σχόλια, δεδομένου ότι ανάλογα φορολογικά καθεστώτα εφαρμόζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές και μη χώρες, όχι μόνο για την εθνική τους ναυτιλία, αλλά και για την προσέλκυση ξένων εφοπλιστικών επενδύσεων. Μήπως επιθυμούν να στερήσουν από την Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη;», τόνισε ο κ. Βενιάμης στην ομιλία του.

Η Le Monde αναφέρεται υποκριτικά στις δηλώσεις του κ. Βενιάμη, ο οποίος υπενθυμίζει στους πολιτικούς ότι «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς μια πολιτική ευνοϊκή για τον κλάδο, ενδέχεται ο τελευταίος να σταματήσει να υπάρχει».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.