Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ: Αποχωρεί η Sintez από το διαγωνισμό ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ


Μολονότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαιώνουν ότι η SINTEΖ, νούμερο 2 ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου, κάνει πίσω στον διαγωνισμό για ΔΕΠΑ–ΔΕΣΦΑ και παρά την εκδήλωση ενδιαφέροντος ΑΠΟΧΩΡΕΙ!...



Η αποχώρηση της Sintez, η οποία έδινε, κατά τις πληροφορίες, 1,3 δισ. ευρώ για να αποκτήσει μαζί ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και προανήγγειλε τη δημιουργία μεγάλου ενεργειακού κόμβου στην Ελλάδα εξαγοράζοντας στη συνέχεια και τα ΕΛ.ΠΕ. του Ομίλου Λάτση, προκαλεί μεγάλες ανατροπές. Και τούτο διότι στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ μένει μόνη της πια η GAZPROM η οποία, για να είμαστε σοβαροί, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ. Ο ρωσικός κολοσσός φέρεται διατεθειμένος να δώσει όσα χρειαστούν για να πάρει τη ΔΕΠΑ, και μολονότι διάφορα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδος υποστηρίζουν ότι οι Αμερικανοί θέτουν ζήτημα ως προς την απόκτηση της ΔΕΠΑ από Ρώσους, επισήμως η κυβέρνηση δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ούτε έχει υπάρξει ενόχληση από την Ε.Ε. ή την πρεσβεία των ΗΠΑ!

Για την GAZPROM φημολογείται ότι προτίθεται να δώσει άνω των 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, που ήταν και η αρχική της προσέγγιση.

Η αποχώρηση της SINTEZ θεωρείται ο λόγος για τον οποίο αλλάζει ο διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ, και ουσιαστικά επιτρέπει στις υφιστάμενες εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνάψουν συμμαχίες και κοινοπραξίες με άλλες που είχαν ενδιαφερθεί στην πρώτη φάση. Ωστόσο και τούτο, ως διαδικασία, ελέγχεται, υπό την έννοια ότι έχουν αλλοιωθεί αρχικοί όροι του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ, κάτι που το Ταμείο, λειτουργώντας με ΔΥΟ μέτρα και ΔΥΟ σταθμά, ΔΕΝ είχε πράξει στην περίπτωση των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ όταν επίσημα του είχε ζητηθεί από ενδιαφερόμενο και ταυτοχρόνως ο υποψήφιος ήταν μόνο ΕΝΑΣ!

πηγή: axiaplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.