Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Έκτακτη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι.

Να κλείσει το θέμα του Δημοσίου ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μια και μισή μετά το μεσημέρι.
Στο Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών...


 της Ευρωζώνης κατέστησαν σαφές ότι η Τρίτη είναι η «καταληκτική» ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Το μοναδικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα,σύμφωνα με το iefimerida.gr, είναι ο αριθμός αλλά και ο τρόπος των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».

Στη πάντως ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως διαφωνούν με τη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι για να μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία, ενώ θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις.

Σε σχέση με το θέμα του Δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα σχετικά ζητήματα θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή. Η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.