Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βλάβη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας


Τεχνικό πρόβλημα παρουσίασε χθες το βράδυ ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας...



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού, παρουσιάστηκε βλάβη στο σύστημα ψύξης της γεννήτριας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συνέπεια στα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τον πυρηνικό εργοστάσιο.

«Η γεννήτρια της μονάδας 5 των 1.000 MW του σταθμού τέθηκε εκτός λειτουργίας από το ενεργειακό σύστημα της χώρας στις 22:39 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στις 14 Απριλίου. Ο λόγος της διακοπής ήταν ο εντοπισμός μιας διαρροής υδρογόνου που εξυπηρετεί στην ψύξη της γεννήτριας, η οποία βρίσκεται σε ένα συμβατικό, μη ραδιενεργό τμήμα της μονάδας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να επισκευαστεί η βλάβη.

Πηγή: Sofia News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.