Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Τηλεφωνική επικοινωνία Στουρνάρα - Σόιμπλε


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...



Όπως μετέδωσε το γερμανικό site www.mninews.marketnews.com, ο κ. Σόιμπλε ανακοίνωσε πως σύντομα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου, όπως είπε, να συζητήσουν το θέμα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σόιμπλε είπε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Στουρνάρα το Σαββατοκύριακο και συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια διμερή πρωτοβουλία για τη στήριξη των ΜμΕ. Όπως ανέφερε, μια πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει στο περιθώριο των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πρόσφατα ο γερμανός υπουργός ανακοίνωσε μια ανάλογη πρωτοβουλία για την Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ, εμφανής ήταν η προσπάθεια τόσο του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών όσο και του αναπληρωτή εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης Γκέοργκ Στράιτερ να παρέχουν στήριξη στον έλληνα πρωθυπουργό.

Και οι δύο σημείωσαν, όπως και η καγκελάριος της Γερμανίας χθες Κυριακή στην ανακοίνωση της μετά το τηλεφώνημά της με τον Αντώνη Σαμαρά, ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο και ότι η Γερμανία στέκει αλληλέγγυα στο πλευρό της.

Αναφορικά με την ΕΡΤ, ο κ. Στράιτερ αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση για το πώς εκτιμά το κλείσιμο της. Τόνισε όμως ότι ο τρόπος εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών μέτρων εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.