Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Υπεύθυνα - Με την υπογραφή του planet-greece


Από την πρώτη στιγμή, το planet-greece στάθηκε αλληλέγγυο στους συναδέλφους της ΕΡΤ, που εν μια νυκτί πετάχθηκαν στο δρόμο, μετά την πρωτοφανή απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο....




Ας πούμε, όμως μερικές αλήθειες, χωρίς πολλά - πολλά, για να καταλαβαινόμαστε και να συνενοηθούμε:

1. Σταθήκαμε στο πλευρό των πραγματικά εργαζόμενων στην ΕΡΤ, που είδαν τους μισθούς τους να εξανεμίζονται τα τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή των Μνημονίων.
2. Ήμαστε απέναντι στο κλείσιμο της ΕΡΤ, ρίχνοντας μαύρο, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή μας να μείνει χωρίς δημόσια ενημέρωση ακόμη και η πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας, εκεί όπου δεν εκπέμπει κανείς τηλεοπτικός σταθμός.
3. Σεβαστήκαμε απόλυτα τις αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ και συνεργαζόμενων Σωματείων του Κλάδου για καθολικές απεργίες, άσχετα αν διαφωνούσαμε.
4. Στιγμή δεν σπάσαμε τον κώδικα τιμής που έχουμε στον planet-greece απέναντι στους συναδέλφους, όλων των ΜΜΕ, και παρά το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν συνολικά 22 εφημερίδες το Σαββατοκύριακο, εμείς συνεχίσαμε να λέμε ΟΧΙ.
5. Ποτέ κανείς από εμάς δεν εργάστηκε στην ΕΡΤ ή άλλο δημόσιο φορέα ή γραφείο Τύπου. Απέναντίας, αρκετοί συντάκτες του planet-greece είναι άνεργοι, αντιμετωπίζοντας ακόμη και βιοποριστικά προβλήματα. Προβλήματα, που οι ίδιοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
6. Έχουμε αρνηθεί να μπούμε στη διαδικασία της διαφήμισης μέσω google, πολλώ δε μάλλον της οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότησης, μέσω τραπεζών.

΄Τι έγινε

Παρά τους τόνους μελάνης (έντυπης και ηλεκτρονικής) που έχει χυθεί, κανείς δεν είπε το προφανές. Όλοι οι Αρχηγοί που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, ήταν ενήμεροι εδώ και καιρό για το σχέδιο Σαμαρά, για την ΕΡΤ. Και ΚΑΝΕΙΣ δεν προέβαλε την παραμικρή αντίδραση. Όλα ήταν συμφωνημένα. Οι αντιδράσεις άρχισαν να έρχονται όταν συνειδητοποίησαν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Τι θα γίνει

Θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο ότι σε πρόωρες εκλογές η χώρα ΔΕΝ πρόκειται να πάει. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμφωνήσουν σε ένα δίμηνο μεταβατικό στάδιο, με την ΝΕΡΙΤ ανοιχτή, μέχρι τον Σεπτέμβρη, όπου θα έχει ολοκληρωθεί το οργανόγραμμα σχεδιασμού και υλοποίησης του νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης.

Και με την ΕΣΗΕΑ;

Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Αύριο, Τρίτη και μεθαύριο, Τετάρτη, οι δημοσιογράφοι καλούνται να εκλέξουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο καθώς και το Πειθαρχικό. Το πρωί της Πέμπτης οι συσχετισμοί μπορεί να αλλάξουν και να δούμε τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος από το νέο προεδρείο που θα προκύψει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.