Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Θρίλερ με την "τρύπα" του ΕΟΠΥΥ. Τι ζητά η τρόικα


Η "τρύπα" στον ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται από το οικονομικό επιτελείο σε 1,2 δις ευρώ για τη διετία 2013- 2014 και αποτελεί το κύριο μέρος του συνολικού δημοσιονομικού κενού (περίπου 2 δις. ευρώ) για τη συγκεκριμένη περίοδο, αποτελεί ένα από τα βασικά αντικείμενα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα....



Ενώ, ένα επιπλέον "αγκάθι", έστω και σε μικρότερο βαθμό, αποτελεί και η επιμονή της τρόικας να εφαρμοσθεί το μέτρο της εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ από το 2014 (που επηρεάζει και το δημοσιονομικό κενό 2013- 2014), μέτρο που απέφυγε η κυβέρνηση για το 2013 και το παραπέμπει για το επόμενο έτος.

"Το παλεύουμε για την εισφορά, έχουμε εναλλακτικά σχέδια, η εισφορά είναι παράλογη και τριτοκοσμική", δήλωσε στο σημείο αυτό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.