Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Στρατιωτικά άρματα και οχήματα αναπτύσσονται αυτή την ώρα στους δρόμους του Καΐρου

Πραξικόπημα εν εξελίξει...

Ο στρατός και η αστυνομία θα αποπειραθούν να απομακρύνουν δια της βίας τους φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ...



πρόσθεσε ότι το πραξικόπημα των ένοπλων δυνάμεων, ενάντια στη θέληση του λαού, δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς να υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία.

Όπως ανήρτησε στο Facebook: "Έχω πλήρη επίγνωση ότι αυτές μπορεί να είναι οι τελευταίες γραμμές που έχω τη δυνατότητα να δημοσιεύσω. Για το καλό της Αιγύπτου και για την ιστορική ακρίβεια, ας ονομάσουμε αυτό που συμβαίνει με το πραγματικό όνομα: Στρατιωτικό πραξικόπημα".

Στο μεταξύ πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι τόσο στον Μόρσι όσο και σε ανώτατα στελέχη της ισλαμιστικής παράταξης απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Λίγο μετά τη λήξη του τελεσίγραφου που είχε δώσει ο στρατός στον Μόρσι, η προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, στην οποία αναφέρει: "Δεν μπορώ να αποδεχτώ ως πρόεδρος τη βία (του στρατού;) από τη μία πλευρά στην άλλη", ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Μόρσι επανέλαβε απλώς την προσφορά του για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης συνασπισμού.

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι να παραιτηθεί.

Αυτή την ώρα χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί κατά του Μόρσι στην πλατεία Ταχρίρ, ενώ μία άλλη συγκέντρωση υπέρ του Αιγύπτιου προέδρου πραγματοποιείται στο ανατολικό Κάιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.