Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ποιος είναι ο νέος μυστηριώδης ιδιοκτήτης του 902


Το ΚΚΕ πούλησε το σταθμό σε άγνωστη off shore-φάντασμα με έδρα την Κύπρο – Σε Ρώσους πουλήθηκε λένε στην Μεγαλόνησο...




Η απάντηση του ΚΚΕ για το ποιος αγόρασε την τηλεοπτική και ραδιοφωνική συχνότητα που χρησιμοποιούσε το κόμμα δεν έριξε φως στις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αγοραπωλησία.
«Η αγοράστρια εταιρεία είναι η Α- Orizon Media Lt0064, η οποία είναι κυπριακή εταιεία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία».

Με αυτά τα λόγια που περιέχονται σε χθεσινό δημοσίευμα, το οποίο υπό τον τίτλο «Τους πήρε ο πόνος για τον 902» αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του 902.gr, το ΚΚΕ επιχειρεί να διασκεδάσει τον εύλογο θόρυβο που έχει προκληθεί για την αδιαφάνεια στην μεταβίβαση του βασικού επικοινωνιακού ιμάντα του.

Η απάντηση του ΚΚΕ ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ σε πρωτοσέλιδο άρθρο τους, δεν έλυσε το μυστήριο αυτής της αδιαφάνειας. Η εταιρεία είναι απολύτως άγνωστη στην Κύπρο, δεν διαθέτει ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, ενώ ακόμη και κυβερνητικά στελέχη στη Μεγαλόνησο εξέφραζαν χθες το βράδυ την έκπληξή τυς και την άγνοιά τους.

Από την έρευνα της εφημερίδας, επίσης, δεν έγινε δυνατή η ταύτιση της εταιρείας με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται είτε στο χώρο του Τύπου είτε ευρύτερα, αν και στην Κύπρο συζητούν για μεταβίβαση του σταθμού σε εκπροσώπους ρωσικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η επωνυμία της εταιρείας που ανακοίνωσε το ΚΚΕ δημιούργησε πάντως μια σύγχυση. Ο λόγος; Για κάποιους παραπέμπει στον όμιλο Κοπελούζου, το εταιρικό σχήμα οποίου Horizon συμμετέχει επιχειρηματικά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο νέο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. Ωστόσο από πουθενά δεν είναι δυνατόν να τεκμηριωθεί τέτοια σχέση και, όπως όλα δείχνουν η εταιρεία του ίδιου ομίλου Horizon media με έδρα τη Νέα Υόρκη ηχητικά μόνο παραπέμπει στην εξαγορά του 902.
Ωστόσο, τα στοιχεία για τους ιδιοκτήτες της μπορούν να βρεθούν με αίτημα μέσω δικηγόρου στο τμήμα Εφόρου Εταιριών. Αναμένεται μάλιστα, ότι σήμερα από το πρωί θα υποβληθούν σχετικά αιτήματα, αν και εκτιμούν κάποιο ότι δεν είναι σίγουρο. Το πιθανότερο είναι η αγοραπωλησία να έχει γίνει από κυπριακά δικηγορικά γραφεία, κατά μια πρακτική πολύ συνήθη στον κόσμο της υπεράκτια επιχειρηματικότητας. Ίσως όμως μάθουμε το έκρυβες τίμημα της μεταβίβασης, το οποίο κάποιες πηγές προσδιορίζουν στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.