Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστρέφουν twitter και facebook στο Ιράν μετά από 4 χρόνια!


Επιστρέφουν στο Ιράν το Τwitter, το Facebook και άλλα μέσα κοινωνκής δικτύωσης για πρώτη φορά μετά το 2009, όπως αναφέρουν ξένοι δημοσιογράφοι...



Πριν από τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση “σφράγισε” την πρόσβαση στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές του 2009.

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση, που εξελέγη τον Ιούνιο, υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει τις επικοινωνίες και θα επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος Hassan Rouhani έχει λογαριασμό στο Twitter.

Οι δυτικοί δημοσιογράφοι στην Τεχεράνη είναι οι πρώτοι που κάνουν λόγο για ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν αυτό αφορά ορισμένες περιοχές ή ολόκληρη τη χώρα. Ακόμη και αυτοί που ανέφεραν πρόσβαση στο Twitter και το Facebook χωρίς περιορισμούς, επισήμαναν ότι άλλοι ιστότοποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση μπορεί να σημαίνει ότι πρόκειται για προσωρινό ή τυχαίο γεγονός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.