Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

30 δημοτικοί αστυνομικοί με "μαϊμού" πιστοποιητικά


Τριάντα δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά έχει εντοπίσει, μέχρι στιγμής, το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης...



Το ΣΕΕΔΔ έχει ελέγξει το 54% των 11.663 δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί από τους 3.576 δημοτικούς αστυνομικούς σε 178 δήμος, όπως απολυτήρια λυκείου, πτυχία πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η χρονική περίοδος αφορά από την πρόσληψη τους μέχρι και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας στα τέλη του προηγούμενου Σεπτεμβρίου.

Οι εκθέσεις του Σώματος γνωστοποιούνται στους οικείους δήμους και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να φροντίσουν για την ανάκληση των παράνομων διορισμών, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Από τις τριάντα περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που υπέβαλαν πλαστά δικαιολογητικά, οι πέντε είναι στο δήμο Αθηναίων, οι τέσσερις στον πρώην δήμο Ιαλυσού, νυν δημοτική ενότητα Ιαλυσού Ρόδου, μία αφορά διορισμό στο δήμο Καλυμνίων και στη συνέχεια μετάταξη στο δήμο Ρόδου, τρεις είναι στον πρώην δήμο Ηρακλειδών, νυν δημοτική ενότητα Ηρακλειδών Κω, τρεις στον Ασπρόπυργο. Επίσης από ένα περιστατικό είναι στο δήμο Αχαρνών, Παλλήνης, Νέου Ηρακλείου Αττικής, Καλλιθέας, Δάφνης-Υμηττού, Μοσχάτου, Χαλανδρίου, Αίγινας, Πύργου, Ερέτριας, Χαλκίδας, Καρπενησίου και Σύμης.

"Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης. Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε" δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.