Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φυλάκιση στον νταή οδηγό αστικού λεωφορείου στη Θεσ/νίκη, που "έσπασε" στο ξύλο οδηγό ΙΧ


Σε φυλάκιση τριών ετών, ποινή που είναι εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα, καταδίκασε την Πέμπτη (31/10) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγό του ΟΑΣΘ, ο οποίος...



ξυλοκόπησε νεαρό επειδή έκλεινε με το αυτοκίνητο του λεωφορειολωρίδα.

Το περιστατικό είχε συμβεί το βράδυ των Χριστουγέννων του 2009. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο νεαρός είχε αφήσει προσωρινά το όχημα του σε λεωφορειολωρίδα, η οποία δεν ήταν σε ισχύ εκείνη την ώρα, εμποδίζοντας τη διέλευση του λεωφορείου. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και πιάστηκαν στα χέρια ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός του ΟΑΣΘ χτύπησε το κεφάλι του νεαρού στο οδόστρωμα και το βούτηξε σε μια λακκούβα με νερό.

Στην απολογία του ο οδηγός του ΟΑΣΘ υποστήριξε ότι ο νεαρός κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και τον έβρισε. Μάλιστα ανέφερε ότι θόλωσε όταν έβρισε τη σύζυγο του, η οποία είχε φύγει από τη ζωή. Από την άλλη πλευρά, ο νεαρός είπε ότι δεν είχε πρόθεση να μαλώσει με τον οδηγό και ότι απλά ανέβηκε στο λεωφορείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το παρατεταμένο κορνάρισμα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά τον καβγά κατέληξε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.

Μετά το επεισόδιο ο οδηγός του ΟΑΣΘ συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού το σύστημα τηλεματικής είχε δείξει ότι το λεωφορείο είχε σταματήσει μόλις για δύο λεπτά στο σημείο που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος ήταν και ο νεαρός, στον οποίο επιβλήθηκε φυλάκιση τριών μηνών με τριετή αναστολή.

Πληροφορίες από agelioforos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.