Το μεγάλο τρυκ του καρτέλ κοκαΐνης με τον ΟΠΑΠ - Τι αναφέρεται στη δικογραφία...
Εμποροι ναρκωτικών εμφανίζονται να… κέρδιζαν περίπου τρία δελτία στοιχήματος κάθε ημέρα και εισέπρατταν ετησίως περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ από τα υποτιθέμενα «τυχερά δελτία» του ΟΠΑΠ! Ενας μάλιστα από αυτούς είχε «κερδίσει» μέσα σε ένα χρόνο 606 φορές σε Λόττο, Τζόκερ και Στοίχημα. Επιπλέον διαπιστώνεται ότι οι βαρόνοι της κοκαΐνης για να μην πέσουν πλέον θύματα του «μεγάλου αδελφού» της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ χρησιμοποιούν για τις επικοινωνίες τους ένα ρώσικο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και κινητά τηλέφωνα τύπου Blackberry που μέσω της διαδικασίας αποστολής e-mail δεν μπορούν να εντοπισθούν, όπως ομολογείται σε έγγραφα των ελληνικών υπηρεσιών,- από τις διωκτικές αρχές.
Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στη δικογραφία για την εξάρθρωση του δικτύου εισαγωγής 146 κιλών κοκαΐνης από το Εκουαδόρ με την συμμετοχή 57 ατόμων από την Ελλάδα, την Αλβανία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Την σχετική έρευνα είχαν πραγματοποιήσει οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ. Δ. Ο. Ε. Αττικής.
Τα ναρκωτικά εντοπίσθηκαν σε κοντέινερ με φαινομενικό φορτίο «μπανάνες» στις 23 Οκτωβρίου 2013, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όμως η ανακάλυψη των ναρκωτικών εξελίχθηκε σε ένα θρίλερ. Κι αυτό γιατί οι αστυνομικοί και τα στελέχη του ΣΔΟΕ στην πρώτη έρευνα στο κοντέινερ δεν είχαν εντοπίσει καμία ποσότητα ναρκωτικών, παρότι είχαν σειρά διασταυρωμένων πληροφοριών ότι βρίσκονταν εκεί.
Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων τα ναρκωτικά ήταν με τέτοιο τρόπο συσκευασμένα (με ειδικό αμπαλάζ με αφρώδες υλικό) ώστε να μην εντοπίζονται από τα ειδικώς εκπαιδευμένα σκυλιά. Ετσι λοιπόν οι αστυνομικοί με τον φόβο να μην κατηγορηθούν για «άσκοπη καταστροφή του "καθαρού" εμπορευματοκιβωτίου» και ζητείτο αποζημίωση, δεν προχωρούσαν σε πιο ενδελεχή έρευνα. Όμως εκείνες τις κρίσιμες ώρες πληροφορήθηκαν ότι από το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ κατεγράφη συνομιλία μίας γυναίκας που είχε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και η οποία έλεγε για την έρευνα στο κοντέινερ «δεν βρήκαν τίποτα. Λίγο θα περιμένουμε και θα πάμε να το πάρουμε…».
Αυτό ήταν που περίμεναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και του ΣΔΟΕ : διέλυσαν με συνοπτικές υπηρεσίες το εμπορευματοκιβώτιο και εντόπισαν τα επιμελώς κρυμμένα 108 δεματά κοκαΐνης.
Στην δικογραφία υπάρχει εκτεταμένη αναφορά για την φαινομενικά «σκανδαλώδη εύνοια της τύχης» και την «παραβίαση κάθε νόμου πιθανοτήτων» για τα μέλη του κυκλώματος που κέρδιζαν διαρκώς σχεδόν σε όλα τα παιγνίδια του ΟΠΑΠ, παίζοντας μάλιστα ταυτοχρόνως σε πρακτορεία διαφορετικών πόλεων της χώρας. Ασφαλώς αυτό σχετίζεται με επιχείρησης ξεπλύματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - από την πώληση κοκαΐνης - μέσω ΟΠΑΠ και με το τρυκ της αγοράς κερδισμένων δελτίων. Όπως ανέφερε στο «Βήμα» αξιωματούχος «αυτό το κόλπο με τα τυχερά δελτία του ΟΠΑΠ ανακαλύφθηκε το 2004 από την υπόθεση του εμπόρου της κοκαΐνης Αλέξανδρου Αγγελόπουλου στου Νέους Πόρους και συνεχίζεται απρόσκοπτα!
Οι έμποροι κοκαΐνης και άλλοι ποινικοί συγκεντρώνουν μέσω ενός δικτύου δεκάδων ανθρώπων και ιδιοκτητών πρακτορείων κερδισμένα δελτία από όλη την Ελλάδα. Χωρίς οι αρμόδιες αρχές να μπορούν να σταματήσουν αυτή την παράνομη διαδικασία η οποία στηρίζει τις εγκληματικές ομάδες». Επιπλέον όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ -έκτασης 62 σελίδων που συντάχθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2013- τα μέλη του κυκλώματος επένδυαν τα χρήματά τους σε τουριστικές μονάδες που είχαν κατασκευάσει στην Κέρκυρα αλλά και στην κατασκευή υπερπολυτελών ακινήτων με πισίνες σε διάφορες περιοχές της Αλβανίας.
Οι διωκτικές αρχές έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες δέσμευσης και κατάσχεσης των ακινήτων. Εντυπωσιακές ακόμη είναι ο κωδικοποιημένος τρόπος επικοινωνίας μελών του κυκλώματος οι οποίοι χαρακτήριζαν τις ποσότητες κοκαΐνης ως «φύλλα δικογραφίας», «κινητήρες» αλλά και … «Ναπολέων». Όπως ανέφερε ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων, «η εν λόγω υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και δεν θα πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα χωρίς την ενδελεχή μελέτη του αποδεικτικού υλικού. Είμαι βέβαιος ότι η ανάκριση θα προσδιορίσει με ακρίβεια τον βαθμό εμπλοκής κάθε κατηγορουμένου».
Σημειώνεται τέλος ότι στην δικαστικό φάκελο της υπόθεσης περιέχονται και τα ονόματα 67 ατόμων, ορισμένα από τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι, επιχειρηματίες και άλλοι που φέρεται να ήταν πελάτες του συγκεκριμένου κυκλώματος κοκαΐνης.
ρεπορτάζ: Βασίλης Λαμπρόπουλος, ΒΗΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.