Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Καφετέρια «βιτρίνα» για τα κλεμμένα οχήματα στην Πρέβεζα


Ένας 43χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στην Πρέβεζα την οποία χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα», αναζητείται ως «εγκέφαλος» της πολυμελούς σπείρας που είχε κλέψει τουλάχιστον 18 οχήματα από διάφορες περιοχές της Πρέβεζας, Άρτας και...


 Αιτωλοακαρνανίας. Στο συνεργείο και τη μάντρα αυτοκινήτων ενός 39χρονου στο Αγρίνιο τους άλλαζαν εμφάνιση και τα πωλούσαν σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε όταν συνελήφθησαν ένας 35χρονος υπάλληλος οδικής βοήθειας και ένας 25χρονος ενώ προσπαθούσαν να φορτώσουν ένα κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό στο όχημα της εταιρείας όπου εργαζόταν ο πρώτος. Εκείνοι αποκάλυψαν ότι ακολουθούσαν εντολές του 43χρονου, ο οποίος στρατολογούσε μέλη της οργάνωσης για να κλέβουν οχήματα που μετέφεραν με προπομπούς στο συνεργείο του 39χρονου.

Στον υπαίθριο χώρο της μάντρας βρέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ. φορτηγό τα οποία είχαν κλαπεί στις 21 Οκτωβρίου και 10 Σεπτεμβρίου από Πάτρα και Κολωνό, πλήθος τρακαρισμένων και μη λειτουργικών αυτοκινήτων με κομμένους ή αλλοιωμένους αριθμούς πλαισίου, πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και τμημάτων αυτοκινήτων και μια κυνηγετική καραμπίνα με 135 φυσίγγια τα οποία κατείχε παράνομα ο 39χρονος.

Όπως αποκαλύφθηκε, η σπείρα τροποποιούσε τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα των κλεμμένων οχημάτων και τα διέθετε προς πώληση με τιμές από 600 ευρώ ως 2.000 ευρώ, ή τα τεμάχιζε και πωλούσε τα ανταλλακτικά τους. Μόνο ο «στρατολόγος» παραμένει ασύλληπτος, ενώ οι τρεις υπόλοιποι οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 39χρονος κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.