Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πλήρωσε την αστοχία του ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι, τον τιμώρησε ο Μήτρογλου [ΒΙΝΤΕΟ]

Αναστασίου: «Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε»

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο με σκορ 2-0. Όμως οι παίχτες τους δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες. Ο Κώστας Μήτρογλου ήρθε ως... τιμωρός να κλέψει τη νίκη, στην εκπνοή του αγώνα...



Με σκόρερ τον Κώστα Μήτρογλου στο 90΄ ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαΐδης με 1-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο διεθνής στράικερ που δεν είχε φανεί στο ματς «χτύπησε» στο 90΄. Από την άριστη συνεργασία με τον Φουστέρ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο και με άψογο πλασέ χάρισε στον Ολυμπιακό την 9η νίκη του στο πρωτάθλημα και πιστοποίησε ότι παραμένει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν προηγήθηκε στις δύο μεγάλες φάσεις που είχε, κυρίως στο 71΄ με τον Φιγκερόα, και το πλήρωσε στην εκπνποή του ματς, στη μοναδική αδράνεια της αμυντικής του γραμμής σε όλο το ματς.

Ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι είχε ελάχιστες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός με διαρκή πίεση στην πρώτη πάσα των παικτών του Παναθηναϊκού κατάφερε μετά το 10λεπτο να πάρει τα ηνία του ματς και χωρίς να είναι απειλητικός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ντέρμπι μέχρι το ημίωρο. Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, είχαν πρόβλημα στο κέντρο όπου ο Πράνιτς δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ οι Μπεργκ και Φιγκερόα εντελώς αποκομμένοι από τους υπόλοιπους συμαπίκτες τους.

Η αμυντική γραμμή των «πρασίνων», σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δούλεψε πολύ καλά, ο Μήτρογλου εξουδετερώθηκε πλήρως και παρά τις πλαγιοκοπήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες, κυρίως από δεξιά με το Σαλίνο, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία του Καπίνο.



Αναστασίου: «Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε»

Απογοητευμένος από την εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος θεωρεί ότι το σκορ δεν είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του απέναντι στον Ολυμπιακό.

«Δεν πήραμε αυτό που δικαιούμαστε από το συγκεκριμένο αγώνα. Εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο, ήμασταν καλύτεροι με εξαίρεση μια στημένη φάση όπου έκανε κεφαλιά ο Μήτρογλου. Είμαστε μία ομάδα που ακόμη μαθαίνει, είναι κρίμα για τα παιδιά που δεν πήραν αυτό που άξιζαν», είπε ο προπονητής των «πρασίνων».

«Ευτυχώς τελείωσε το ματς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο και ξέραμε τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού, ειδικά στα στημένα και νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια με εξαίρεση στα πρώτα 20λεπτα που δείξαμε φόβο, είχαμε τον έλεγχο. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, τον Φιγκερόα, τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σε ένα τέτοιο ματς όταν δεν βάζεις γκολ δεν θα πρέπει να το χάσεις», πρόσθεσε.

«Μια κακή στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε, ενώ δεν το αξίζαμε. Από τα παιδιά δεν έχω κανένα παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την στήριξη και για το χειροκρότημα στο τέλος παρά την ήττα. Η ομάδα που άξιζε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός. Δημιουργήσαμε καλύτερες ευκαιρίες και πληρώσαμε μία φάση. Σήμερα θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν ήρθε. Συνεχίζουμε έχουμε δουλειά μπροστά μας και αδυναμίες και θέλουμε σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.