Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

H Lenovo εξαγοράζει την Motorola από την Google για... ψίχουλα!


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Lenovo ήρθε σε συμφωνία για να εξαγοράσει το τμήμα της Motorola από την Google για το ποσό των...



$2.91 δισεκατομμύρια- μετρητά και σε μετοχές. Με αυτόν τον τρόπο η κινέζικη εταιρεία θέτει ισχυρή βάση ώστε να μπει ξανά στην αγορά των φορητών συσκευών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αν και οι λεπτομέρειες μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες η Google επιβεβαίωσε την εξαγορά, η οποία «κλειδώνει» στα $2.91 δισεκατομμύρια. Θα διατηρήσει την συντριπτική πλειοψηφία των πατεντών της Motorola, ωστόσο, και θα αδειοδοτήσει την χρήση τους στη Lenovo.

Η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της Motorola το 2011 με το υπέρογκο ποσό των $12.5 δισεκατομμυρίων για την απόκτηση του τεράστιου χαρτοφυλακίου της εταιρείας που περιλάμβανε πάνω από 17000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Η εξαγορά απέβη άκαρπη αφού έκτοτε η εταιρεία δεν τα πάει καθόλου καλά εναντίον της Apple στα δικαστήρια ενώ και από οικονομική άποψη η Google χάνει λεφτά. Πράγμα που δικαιολογεί μάλλον και την εξαιρετικά χαμηλή τιμή πώλησης.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη του 2012 η Google πούλησε το τμήμα Home της Motorola, το τμήμα υπεύθυνο για την κατασκευή set-top boxes, modems κτλπ, στα $2.35 δισεκατομμύρια (μετρητά και μετοχές) στην Arris.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.