Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Αποκαλύπτεται» η ΔΕΗ


Το πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχείο της ΔΕΗ θα γίνει προσιτό για το κοινό μέσα από την έκθεσή του σε διατηρητέο κτίριο της οδού Αγαθουπόλεως 14, στην Αθήνα...
 Το αρχείο της ΔΕΗ διατρέχει όλη την ιστορία της εκβιομηχάνισης της Ελλάδας και τα ντοκουμέντα του χρονολογούνται από το 1890. Στόχος της ΔΕΗ είναι να δημιουργήσει ένα χώρο έκθεσης και μελέτης του αρχείου. Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε το διατηρητέο κτίριο στην οδό Αγαθουπόλεως, στην πλατεία Αμερικής, που αποτελεί ιδιοκτησία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε.
Οι μελέτες αποκατάστασης του κτιρίου και συντήρησης του ζωγραφικού και πλαστικού διακόσμου του συζητήθηκαν στην περασμένη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού το 1985, καθώς αποτελεί αξιόλογο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.