Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας


Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο βοήθειας, τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική Bild και προσθέτει ότι...
ο ίδιος δεν έχει καμιά πληροφορία ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζει ένα τρίτο πρόγραμμα. Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Σόιμπλε την περασμένη εβδομάδα ήταν θετικές, ήταν αναγνώριση της προόδου, που έχουμε κάνει, επισημαίνει ο πρωθυπουργός.
«Στο τρέχον πρόγραμμα αγγίζουμε τους στόχους μας κι αυτό επενεργεί. Φυσικά και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας για το πώς θα αντικατασταθούν. Αλλά αυτό είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Υπάρχει επίσης η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι σε περίπτωση που φτάσουμε στους στόχους μας, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορούμε να υπολογίζουμε σε ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και χαμηλότερων τόκων. Αλλά όλα αυτά είναι δυνατότητες που έχουν προβλεφθεί στο τρέχον πρόγραμμα» αναφέρει ο κ.Σαμαράς.

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειαζόμαστε τρίτο πακέτο πριν τις εκλογές, γιατί μετά θα χρειαστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.