Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ζουλήξτε τα! Τους κάνει καλό!

Ελεγχόμενα πειράματα έδειξαν πως η εφαρμογή φυσικής πίεσης σε κακοήθη κύτταρα τους επανέφερε στη κανονική τους νεοπλασία.
Ο άνθρωπος γνωρίζει, αιώνες τώρα, ότι η σωματική πίεση μπορεί να...


 επηρεάσει το σώμα μας, δήλωσε ο Gautham Venugopalan, ηγετικό στέλεχος της ερευνητικής ομάδας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley, ΗΠΑ. «Όταν σηκώνουμε βάρη οι μύες μας διογκώνονται. Η δύναμη της βαρύτητας είναι απαραίτητη για να διατηρούνται δυνατά τα κόκαλα μας. Εδώ δείχνουμε πως η σωματική δύναμη μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη και αναστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Η μελέτη συμπεριλάμβανε αυξανόμενα κακοήθη επιθηλιακά κύτταρα του μαστού μέσα σε gel που εγχύνεται σε εύκαμπτα τμήματα σιλικόνης. Αυτό επέτρεψε στους επιστήμονες να εφαρμόσουν πίεση κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της κυτταρικής ανάπτυξης, ουσιαστικά συνθλίβοντας τα κύτταρα.

Με το πέρασμα του χρόνου, τα κακοήθη κύτταρα που συνθλίβονταν, άρχισαν να αναπτύσσονται με έναν πιο φυσιολογικό και οργανωμένο τρόπο.

Αφού σχηματίστηκε η δομή των ιστών του μαστού, τα κύτταρα σταμάτησαν να αυξάνονται, ακόμη και όταν η δύναμη συμπιέσεως αφαιρέθηκε. Τα μη συμπιεσμένα κύτταρα συνέχισαν να εμφανίζουν την τυχαία και ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, χαρακτηριστικό που οδηγεί σε καρκίνο.


Τα κακοήθη κύτταρα δεν έχουν ξεχάσει τελείως πως να είναι υγιείς. Απλά χρειάζονται τα σωστά ερεθίσματα για να καθοδηγηθούν και πάλι σε ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης,» είπε ο κ.Venugopalan, ένας διδακτορικός φοιτητής.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν προβλέπουν να καταπολεμείτε ο καρκίνος του μαστού με μια νέα σειρά σουτιέν συμπίεσης, αλλά πιστεύουν ότι η έρευνα προσφέρει στοιχεία που θα οδηγήσουν σε νέες θεραπείες.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας για την Κυτταρική Βιολογία στο Σαν Φρανσίσκο.

Επιμέλεια Λένα Μπλόνσκι

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.