Στο έλεος του ιού της γρίπης έχει αφήσει το Υπουργείο Υγείας την Κρήτη αφού στα φαρμακεία όχι μόνο εμβόλιο δεν υπάρχουν αλλά ούτε και αντιικά φάρμακα...
Δεν είναι τυχαίος λοιπόν ο αριθμός των 59 νεκρών από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης αφού η φετινή δραστηριότητα του ιού βρήκε εντελώς απροετοίμαστη τη χώρα μας.
Οι επιδημιολόγοι τονίζουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει στο ένα τρίτο όσων είχαν χάσει τη ζωή τους την περίοδο της πανδημίας του 2009 και συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες έστω και τώρα να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.
Δε μας λένε όμως που μπορούμε να βρούμε το εμβόλιο το οποίο από τις αρχές Ιανουαρίου δεν υπάρχει ούτε στα φαρμακεία των νοσοκομείων αλλά ούτε και στα φαρμακεία γενικότερα .
Παράλληλα, με την κατάσταση των φαρμακείων, φέτος δεν εστάλησαν εμβόλια στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι που εμβολιάζονταν ως πέρυσι στα ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ, στον οργανισμό, ήταν αναγκασμένοι να προσφύγουν στα φαρμακεία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου φέτος δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν περισσότεροι από το 40% αυτών που είχαν ανάγκη το εμβόλιο , δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.
Η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κ. Τζένη Κουρέα Κρεμαστινού εξέφρασε την άποψη ότι ο αυξημένος αριθμός των θανάτων οφείλεται στην ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών.Απέδωσε, δε, τα κενά πληροφόρησης, στην έλλειψη πόρων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Και σα να μην έφτανε το γεγονός οτι δεν υπάρχουν εμβόλια, είδος προς εξαφάνιση είναι και τα αντιικά φάρμακα τα οποία οπως σημειώνουν οι ειδικοί , αν ληφθούν εγκαίρως, μειώνουν τις επιπλοκές της γρίπης.
Στα φαρμακεία , όπως δηλώνει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου Γιαννης Τσικανδυλάκης , υπάρχει σοβαρή έλλειψη αντιικών και η προμηθειά τους μπορεί να γίνει μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων που και εκεί όμως τα φυλάνε ως « κόρη οφθαλμού» αφού είναι λιγοστά.
Η ψωρίαση επικίνδυνη για την καρδιά!
Σύµφωνα µε τις τελευταίες µελέτες, η ψωρίαση ως νόσος δεν περιορίζεται στο δέρµα αλλά αυξάνει σηµαντικά τον κίνδυνο για παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήµατα, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπερλιπιδαιµία, με αποτέλεσμα να μειώνεται το προσδόκιµο επιβίωσης κατά τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.
Σύµφωνα µε τη µελέτη Pristine, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Δερµατολογίας – Αφροδισιολογίας (E.A.D.V.), οι πάσχοντες από µέτρια ή βαριά ψωρίαση διατρέχουν κατά 42% µεγαλύτερο κίνδυνο εµφάνισης µεταβολικού συνδρόµου, διπλάσιο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και 5πλάσιο κίνδυνο εµφάνισης σακχαρώδους διαβήτη σε σχέση µε το γενικό πληθυσµό.
Η ψωρίαση αυξάνει, επίσης, τον κίνδυνο εµφράγµατος, ιδιαίτερα στις µικρότερες ηλικίες, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται στο ότι η νόσος οδηγεί συχνά τους ασθενείς σε κοινωνική αποµόνωση, τάση απόσυρσης, ακόµη και σε κλινική κατάθλιψη.
Τουλάχιστον 80% των ασθενών αναφέρουν ότι η πάθηση έχει σηµαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους, καθώς, πέρα από τα σωµατικά συµπτώµατα, καλούνται να διαχειριστούν αισθήµατα κατάθλιψης, ενώ συχνά έχουν την αίσθηση ότι είναι αβοήθητοι.
Πηγή Medicaltime
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.