Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΡΕΚΟΡ: 184 εξώσεις τη μερα το 2013!


Πάνω από 67.189 οικογένειες έμειναν στους δρόμους στην Ισπανία το 2013 μετά από εκτελέσεις εντολών εξώσεων υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ή ενοικιαστών, ανακοίνωσε η ισπανική δικαιοσύνη...

 Αυτό σημαίνει ότι κάθε μέρα εκτελούνταν 184 εξώσεις, ένας τεράστιος αριθμός πέντε χρόνια μετά την έκρηξη της φούσκας των ακινήτων που βύθισε την Ισπανία στην οικονομική κρίση.
Συνολικά το 2013 εκδόθηκαν 82.860 εντολές έξωσης, δηλαδή 9,8% λιγότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, υπογραμμίζει το Συμβούλιο, το οποίο απέδωσε τη μείωση στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.
Η Καταλονία είναι η επαρχία όπου εκτελέστηκαν οι περισσότερες εντολές έξωσης (23,8% του συνόλου), ενώ ακολουθούν η Βαλένθια (14,6%), η Ανδαλουσία (13,8%) και η περιοχή της Μαδρίτης (13%).
Συλλογικότητες πολιτών έχουν κινητοποιηθεί για να εμποδίσουν τις διαδικασίες των εξώσεων που πλήττουν τους πολίτες της χώρας. Η ένωση θυμάτων ενυπόθηκων δανείων (PAH), που κινητοποιεί συχνά τα μέλη της σε όλη την Ισπανία μπροστά από τις οικίες των ανθρώπων που απειλούνται με έξωση, αναφέρει ότι έχει αποτρέψει περισσότερες από χίλιες εξώσεις και έχει βοηθήσει, από τη δημιουργία της το 2009, να βρουν νέα κατοικία χίλιοι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.