Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Τι τυρί να επιλέξετε για τη διατροφή σας; Λευκό ή κίτρινο;


Επιλέξτε με βάση τις διατροφικές σας ανάγκες...


Το τυρί αποτελεί μια αγαπημένη γεύση για τους περισσότερους. Ένα ερώτημα που τίθεται από αρκετούς είναι το ποιο είδος τυριού είναι πιο υγιεινό, το λευκό ή το κίτρινο.

Γενικότερα τα κίτρινα τυριά (κασέρι, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, παρμεζάνα) είναι πιο πυκνά σε συστατικά σε σχέση με τα άσπρα τυριά (φέτα, μοτσαρέλα, ανθότυρο κ.α.) και άρα περιέχουν περισσότερα συστατικά και λιγότερη υγρασία. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο.

Γιατί ναι μεν περιέχουν περισσότερο ασβέστιο, αλλά και περισσότερα λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, σε σχέση με τα λευκά και κατά συνέπεια και περισσότερες θερμίδες.

Επιλέγουμε λοιπόν το τυρί που θα καταναλώσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για άτομα λοιπόν τα οποία ελέγχουν τα λιπαρά στη διατροφή τους (π.χ. που προσπαθούν να χάσουν βάρος, που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης) επιλέγουμε το άσπρο τυρί. Για άτομα που βρίσκονται στην ανάπτυξη (παιδιά) ή που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε ασβέστιο (π.χ. γυναίκες με οστεοπόρωση) επιλέγουμε τα κίτρινα τυριά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.