Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Έρχεται μείωση φόρων, λέει η κυβέρνηση


Μείωση των γενικών φορολογικών βαρών όσο η Ελλάδα ξεπερνάει τους στόχους της για το πρωτογενές πλεόνασμα προβλέπει το επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών...



Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος παράγοντας, ήδη έχουμε αρχίσει τη μείωση των φορολογικών βαρών μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και της κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων και το καθεστώς αυτό θα συνεχιστεί για όσο η Ελλάδα ξεπερνάει τους στόχους της.

Σε ο,τι αφορά τις ενδεχόμενες δικαστικές αποφάσεις που μπορούν να ανατρέψουν την εισοδηματική πολιτική (ειδικά μισθολόγια) υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι στο επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου προβλέπεται πως αν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάλει σχετική απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, τότε το δημοσιονομικό κενό που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί μέσα απο την ίδια ομάδα την οποία αφορά η απόφαση και όχι απο γενική αύξηση φόρων ή γενική μείωση δαπανών. Μάλιστα, σημείωσε, ότι δεν θα ήταν δίκαιο το όποιο κενό ενδεχομένως προκύψει να καλυφθεί απο άλλες κοινωνικές ομάδες και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό όσο η χώρα δεν έχει πρόσβασξ στις αγορές.

Αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2015, το οποίο η τρόικα υπολογίζει σε 2,1 δισ ευρώ, ανώτατος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά διαφωνεί κάθετα με αυτή την εκτίμηση και υπολογίζει το κενό της επόμενης χρονιάς σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απο το ένα δισ. Στο πλαίσιο αυτό η σχετική συζήτηση με την τρόικα παραπέμφθηκε για το φθινόπωρο, οπότε θα καταρτιστεί ο νέος προυπολογισμός.

πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.