Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Χαράζουν στρατηγική τα κόμματα


Η είσοδος στην τελική ευθεία προς τις εκλογές και στα επιτελεία των κομμάτων χαράσσεται η στρατηγική πάνω στην οποία θα στηριχτεί η εκστρατεία μέχρι τις δίδυμες κάλπες του Μαΐου...



Με τον αέρα της επιτυχημένης εξόδου στις αγορές, η κυβέρνηση θα παίξει δυνατά το χαρτί της οικονομίας. Ορόσημο η τυπική επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από τη EUROSTAT που προσδίδει επίσημο χαρακτήρα: στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος αλλά και στη συζήτηση για το ελληνικό χρέος. Εξέλιξη πάνω στην οποία θα στηριχθεί το βασικό προεκλογικό δίλημμα: τέλος της λιτότητας με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που εξασφαλίζουν την σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, απέναντι στην πολιτική των υποσχέσεων που διακινδυνεύει την οικονομική σταθερότητα και δεν απομακρύνει την προοπτική των μνημονίων.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υποδέχθηκαν με ικανοποίηση τον νέο κύκλο εσωστρέφειας που δημιουργεί στον ΣΥΡΙΖΑ η αναζωπύρωση της συζήτησης για το νόμισμα, καθώς επίσης η έντονη αμφισβήτηση στη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου που διαδέχθηκε τις αντιρρήσεις για τα αυτοδιοικητικά χρίσματα. Η διγλωσσία θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της κριτικής, καθώς αναδεικνύεται σε αχίλλειο πτέρνα της Κουμουνδούρου, κάτι που αποτυπώνεται στο δημοσκοπικό φρενάρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πλησιάζει η ώρα για τη λύτρωση από όλα και από όλους όσοι επέλεξαν για το λαό μας τη σταύρωση και επιθυμούν να γίνει η δυστυχία καθεστώς. Η καμπάνα της νέας ανάστασης δε θα αργήσει, θα σημάνει», τόνισε στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας, ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι Έλληνες την Μεγάλη Εβδομάδα παρακολούθησαν με κατάνυξη το Θείο Δράμα, την Σταύρωση και την Ταφή του Κυρίου. Τώρα εορτάζουν την Ανάσταση. Εορτάζουν τη νίκη απέναντι στον θάνατο, εναποθέτουν στην ψυχή τους την ελπίδα που δίνει το Άγιο Φως» αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

"Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει την αφετηρία της εξόδου από τη πολύπλευρη κρίση που μαστίζει την κοινωνία και την οικονομία. Ο ελληνικός λαός αξίζει καλύτερες μέρες", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης για το Πάσχα.

«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, "σταύρωσαν" τον λαό μας, χρόνια τώρα» δήλωσε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η στάση του Λάκη Λαζόπουλου, με τον δημοφιλή ηθοποιό από την μια να κλείνει την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα, και από την άλλη να ανοίγει λογαριασμούς με το Σταύρο Θεοδωράκη.

«Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Καθοριστικοί παράγοντες για τη μάχη των εκλογών θεωρούνται οι αναποφάσιστοι αλλά και η αποχή.

πηγή: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.