Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κάντε το καθήκον σας!!!


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνονται σε λίγη ώρα στη μάχη με τις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης, αντίστοιχα, με στόχο τη νίκη, που θα τους δώσει το εισιτήριο για το Final Four της Euroleague Besketball...



Ας δούμε τις λεπτομέρειες των αγώνων. Να σημειώσουμε ότι ποτέ στην ιστορία της Euroleague καμία ομάδα που έχανε με 2-0 δεν έχει καταφέρει να κάνει την ανατροπή και να πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός: O Αυτοκράτορας έτοιμος για τη μεγάλη ανατροπή

Η μεγάλη ώρα είναι… τώρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει απόψε (19:00/Novasports 2) την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στο τελευταίο παιχνίδι της μεταξύ τους προημιτελικής σειράς.

Είναι προφανές ότι οι δυο συνεχόμενες νίκες του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που ισοφάρισαν τη σειρά , από 2-0 σε 2-2, αλλά και η ανάμνηση του τρόπου που έχασε την νίκη , στην παράταση, στο πρώτο ματς επί ρωσικού εδάφους, μοιάζουν με φίδι στον κόρφο της «ρώσικης αρκούδας», η οποία πρόβαλε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Η αυτοθυσία και ο έξυπνος τρόπος παιχνιδιού των παικτών του «τριφυλλιού», έχουν αναδείξει πολλές από τις αδυναμίες της ρωσικής πανίσχυρης ομάδας.

Κλειδί για την αναμέτρηση θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά η άμυνα των «πρασίνων» (έχουν ρίξει τον μέσο όρο της ΤΣΣΚΑ από τους 84 πόντους στους 71) και αυτό είχε ως συνέπεια πολύ μεγάλοι αστέρες της ρωσικής ομάδας να έχουν βγει εκτός ρυθμού, αν και μίλησαν με την εμπειρία και την κλάση τους στα δύο πρώτα παιχνίδια που έγιναν στη Μόσχα.

Όπως και να έχει οι Ρώσοι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση καθώς θα είναι δύσκολο να διαχειριστούν μια τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή αποτυχία (το 2012 έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό και το 2013 αποκλείστηκε από τους ερυθρόλευκους στον ημιτελικό). Γεγονός που ίσως στα κρίσιμα σημεία του γεμίσει με άγχος και πίεση, κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι «πράσινοι» για να κλέψουν εκείνοι την πρόκριση, μέσα στη Μόσχα.

Ο Παναθηναϊκός, επειδή παίζει νωρίτερα από τον Ολυμπιακό, έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Euroleague που θα ανατρέψει μια σειρά από το 0-2.

Αγωνιστικά, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης υπολογίζει κανονικά σε όλους τους παίκτες του, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Αντίθετα, για τον Ετόρε Μεσίνα υπάρχει ξανά ο… πονοκέφαλος του Μίλος Τεόντοσιτς, ωστόσο σήμερα ο Σέρβος έχει αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία).

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Mε την καρδιά του πρωταθλητή!

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός (25/04, 21.45,Δημόσια Τηλεόραση) στον «τελικό» με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «back to back» πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το καθήκον τους στο ΣΕΦ, ισοφάρισαν σε 2-2 την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκα και πλέον τα πάντα θα κριθούν σε 5ο παιχνίδι στη Μαδρίτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δε σκοπεύουν να καταθέσουν το στέμμα τους στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid» και απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα επιδιώξουν να πάρουν την ιστορική νίκη που θα τους οδηγήσει στο «Final Four» του Μιλάνο και το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στο «Mediolanum Forum» (16-18/05).

Η Ρεάλ πριν από τη σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό είχε υποστεί μόλις τρεις ήττες με την τελευταία να είναι εκείνη στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις, αποτέλεσμα που «επέλεξε» για να βρεθεί εσκεμμένα αντιμέτωπη με τους Πειραιώτες.

Την αλαζονεία αυτή (κανένας στη Μαδρίτη δε πίστευε ότι η σειρά θα κριθεί σε 5 αγώνες), θέλουν να πληρώσουν και να τιμωρήσουν λοιπόν οι παίκτες του Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το άγχος πλέον έχει μεταφερθεί στη Ρεάλ, η οποία παράλληλα συνεχίζει να μην υπολογίζει στον τραυματία Ντόντεϊ Ντρέιπερ. Από εκεί και πέρα ο Πάμπλο Λάσο δεν έχει άλλα προβλήματα απουσιών ενόψει της 5ης αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Ο Στράτος Περπέρογλου αισθάνεται πλέον καλά κι έτοιμος να προσφέρει ποιοτικά λεπτά συμμετοχής. Κανονικά θα αγωνιστεί και ο προερχόμενος από τραυματισμό, Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος δεν έχασε ούτε το προηγούμενο ματς στο ΣΕΦ παρά τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν στους προσαγωγούς.

Διαιτητές σήμερα (25/04) στον «τελικό» της Μαδρίτης θα είναι ο ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς, ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ και ο Πολωνός Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.