Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μεγάλη επένδυση της ΙΒΜ στην Ελλάδα


Επένδυση της ΙΒΜ στην Ελλάδα στον τομέα της Αξιοποίησης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης...





Eξειδικευμένο Κέντρο Αξιοποίησης Μεγάλου Όγκου Δεδομένων και Ανάλυσης Επιχειρησιακής Απόδοσης (Big Data and Business Analytics Center of Competence), ιδρύει στην Ελλάδα η αμερικανική εταιρεία IBM.

Το νέο κέντρο πρόκειται να ενισχύσει τη δυνατότητά της παροχής σχετικών τεχνολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην περιοχή, βασιζόμενη στη εγχώρια νέα γενιά με υψηλού επιπέδου δεξιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο Κέντρο που θα ιδρυθεί στην Ελλάδα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα αναλυτικά και γνωστικά υπολογιστικά συστήματα, βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές λειτουργίες τους και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά.

Αντίστοιχα Κέντρα η εταιρεία διαθέτει στο Βερολίνο, το Πεκίνο, το Ντάλλας, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τόκυο, την Ουάσινγκτον και τη Ζυρίχη.

Το νέο Κέντρο θα ηγηθεί συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στους τομείς των Big Data και Business Analytics, σε στενή συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο των υπολοίπων κέντρων της IBM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IBM συνεργάζεται ήδη με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη διοργάνωση διαλέξεων, την παρουσίαση case studies και τη διεξαγωγή εργαστηρίων με θέμα τις αρχές και τις εφαρμογές των Big Data και Business Analytics.

Σύντομα η εταιρεία θα συνεργαστεί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημιουργία του πρώτου τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο τον τομέα των Business Analytics, το πρόγραμμα του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει αυτό τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, η IBM θα συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την ανάπτυξη και σχεδίαση μαθημάτων εξάσκησης πρακτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο των ενοτήτων Business Intelligence/ Business Analytics των προγραμμάτων MBA του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.