Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πρωταθλήτρια Ισπανίας η Ατλέτικο Μαδρίτης [BINTEO]


Την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος για δέκατη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια πανηγυρίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που έμεινε όρθια στο «Καμπ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα και με...


 την ισοπαλία (1-1) που απέσπασε απέναντι στους γηπεδούχους έπεσε πρώτη στο νήμα, διατηρώντας τη διαφορά των τριών βαθμών από την αντίπαλό της.

Ταυτόχρονα, με την επιτυχία της η χαλκέντερη ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έσπασε για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια το δίδυμο της «Μπάρτσα» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τελευταίος σύλλογος που είχε φτάσει στο «σκουντέτο» εκτός των δύο «αιώνιων» του ισπανικού ποδοσφαίρου ήταν η Βαλένθια, το 2004.

Ενάντια σε «θεούς και δαίμονες», οι «ροχιμπλάνκος» ξεπέρασαν το σοκ της απώλειας με τραυματισμό των δύο κορυφαίων παικτών της, του Ντιέγκο Κόστα και του Αρντά Τουράν μόλις στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα αλλά και το εις βάρος τους 0-1 από την «γκολάρα» του Αλέξις Σάντσες στο 33ο λεπτό.

Η Ατλέτικο πήγε στα αποδυτήρια, ηρέμησε, ανασυντάχθηκε και μπήκε στο δεύτερο μέρος για να «κατασπαράξει» την αντίπαλό της. Αφού λοιπόν πίεσε αφόρητα την Μπαρτσελόνα για τα πρώτα πέντε λεπτά και είχε νέα ατυχία με τον Βίγια να «σημαδεύει» το δοκάρι στο 46΄, έφτασε στην ισοφάριση με κεφαλιά του Ντιέγκο Γοδίν στο 49΄ από εκτέλεση κόρνερ, με τον συγκλονιστικό Ουρουγουανό στόπερ να σηκώνεται μόνος (!) για την ισοφάριση, όπως άλλωστε συνέβη πολλές φορές στην περιοχή των Καταλανών φέτος.

Όσο για τους παίκτες του Τάτα Μαρτίνο,πήραν ό,τι άξιζαν καθώς σπατάλησαν φθηνά το πλεονέκτημα της έδρας. Με τον Μέσι «χαμένο» μία ημέρα μετά το νέο συμβόλαιο που τον καθιστά (εκ νέου) πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του κόσμου, τον πολυδιαφημισμένο Νεϊμάρ να μπαίνει αλλαγή και σε κάθε φάση να βουτά για φάουλ, τους Φάμπρεγας, Ινιέστα, Πέδρο «κρυμμένους» και τον Μασεράνο ως στόπερ να κερδίζει κεφαλιά μόνο όταν πηδούσε μόνος, πολύ απλά η Μπαρτσελόνα πλήρωσε την περυσινή επιλογή της διοίκησης του Σάντρο Ροσέλ στο θέμα του προπονητή.

Συμπαθής ο Μαρτίνο αλλά η ομάδα της Βαρκελώνης ήταν πολύ μεγάλο καράβι για τις ικανότητές του. Από τα μισά της σεζόν και ύστερα η Μπαρτσελόνα πήγαινε με τον... αυτόματο πιλότο, δείχνοντας ολοφάνερα πως επρόκειτο για μια ομάδα χωρίς «πυξίδα», χωρίς συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία και προσανατολισμό. Βεβαίως, διαθέτει στις τάξεις της τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, αλλά ο Μέσι μόνος του δεν μπορούσε να νικήσει έναν αντίπαλο που αποτελεί τον ορισμό της ομάδας, με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Για την ιστορία, στον αγώνα που προηγήθηκε για την 38η αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Εσπανιόλ 3-1 με δύο γκολ του Μοράτα (85΄, 90΄+) κι ένα του Μπέιλ (64΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Πίτσι στο 90΄, ισοβάθμησε με την Μπαρτσελόνα αλλά κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατάταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.