Μπορεί η έναρξη τη σεζόν να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης της χώρας, αυτό όμως που δεν επιβεβαιώνεται είναι οι ισχυρισμοί αρκετών ξενοδόχων, οι οποίοι υποστήριζαν καθόλη την διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων , πως οι τιμές...
στα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν θα ξεφύγουν και θα κινηθούν ελάφρα ανοδικά και όχι περισσοτερο απο 3% με 5%.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της trivago.gr, οι τιμές όχι μόνο δεν παρέμειναν σταθερές, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013, αλλά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει καταγραφεί ακόμη και διπλασιασμός τους.
Οι τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα «χτυπούν κόκκινο» και ακόμη βρισκόμαστε στις αρχές της θερινής περιόδου. Τους επόμενους δύο μήνες, οπού η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει ακόμα και το 100% σε αρκετούς προορισμούς της χώρας, οι ελάχιστες εναπομείνασες κλίνες -ανεξαρτήτου κατηγορίας- σίγουρα θα πωλούνται σε... τιμές χρυσού.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr οι τιμές των καταλειμάτων είναι αυξημένες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 και πρώτη στη λίστα των ξενοδοχείων με τις πιο υψηλές τιμές φιγουράρει η Σαντορίνη.
Το Ημεροβίγλι, αγαπημένος προορισμός του διεθνούς jet set παρουσιάζει σε σχέση με τον περυσινό Ιούνιο αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών κατά 95%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης για τον Ιούνιο αγγίζει τα 501 ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους η μέση τιμή κυμαίνονταν στα 257 ευρώ.
Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και στο Φηροστεφάνι, όπου οι τιμές σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013 έχουν αυξηθεί κατά 51%. Έτσι για να διανυκτερεύσει κάποιος σε κατάλυμα της περιοχής θα πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο περί τα 289 ευρώ, έναντι των 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013.
Από την άλλη, στην Οία, η αύξηση δεν αγγίζει τα ποσοστά των δύο παραπάνω περιοχών του νησιού. Ωστόσο, παραμένει εξίσου ένας ακριβός προορισμός, με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να αυξάνεται κατά 10% ποσοστό που μεταφράζεται σε 339 ευρώ έναντι των 307 την ίδια εποχή πέρυσι.
Μένουμε στην Σαντορίνη και στα Φηρά, όπου οι τιμές και εκεί ανέβηκαν στα ύψη με την η αύξηση να αγγίζει το 77%. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στην πρωτεύουσα του νησιού είναι στα 242 ευρώ ενώ τον Ιούνιο του περασμένου έτους άγγιξε τα 135 ευρώ.
Μπορεί οι Έλληνες –και όχι μόνο- το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να ψηφίζουν Μύκονο αλλά σίγουρα είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης αυξήθηκε και στο «νησί των ανέμων» σε ποσοστό 46%. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί θα πρέπει να δαπανήσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ έναντι των 126 τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στην Ρόδο, αυξημένες όμως είναι και οι τιμές στα ξενοδοχεία της. Φέτος παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ.
Μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των καταλυμάτων όμως παρατηρούμε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Η τιμές εδώ, κατά μέσο όρο αγγίζουν τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 πέρυσι δηλαδή έχουμε μία αύξηση που αγγίζει το 21%.
Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.
Τέλος η Αθήνα, ενδιάμεσος σταθμός για αρκετούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, δεν έχει κρατήσει σταθερές τις τιμές στα καταλύματα, αντίθετα η αύξηση τους αγγίζει το 35%. Για μια μόνο διανυκτέρευση τον Ιούνιο θα πρέπει οι τουρίστες να διαθέσουν κατά μέσο όρο 119 σε αντίθεση με πέρυσι όπου τον ίδιο μήνα η μέση τιμή δεν ξεπερνούσε τα 88 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.